kedd, június 18, 2013

Vaníliás kuszkusz eperraguval

Nemrég a kuszkusz-saláta olyan sikert aratott nálunk, hogy most újra kuszkuszt készítettem, csak édes változatban. Az ihletet a Príma Konyha magazin legutóbbi száma adta, a recept teljes egészében onnan származik. Egyszerűen és gyorsan elkészíthető desszert, az eperszezon végefelé még eperraguval, de természetesen készülhet tetszés és ízlés szerinti gyümölccsel. Sok sikert hozzá!


Hozzávalók 6 muffinformához:

  • 3 dl tej
  • 4 evőkanál barnacukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 4 dkg vaj
  • 15 dkg kuszkusz
  • kb. 60 dkg eper



  • Az epret megtisztítottam, feldaraboltam és megszórtam 2,5 evőkanál barnacukorral, majd hagytam, hogy kicsit levet engedjen.
  • Botmixerrel nagyon finoman - hogy inkább darabos maradjon - pürésítettem.
  • Felforraltam a tejet, feloldottam benne a maradék barna- és a vaníliás cukrot.
  • A vajat felhevítettem, rászórtam a kuszkuszt.
  • Felforrósítottam, majd ráöntöttem a forró cukros tejet.
  • A lángról levéve letakartam, kb. negyedóra alatt a kuszkusz megpuhult és felszívta a folyadékot (közben egyszer-kétszer átkevertem).
  • Végül a megpuhult kuszkuszt muffinformákba kanalaztam, szépen elegyengettem és egy éjszakára hűtőbe tettem (de akár rögtön is tálalható).
  • Másnap tányérokra borítottam a formából, és az eperragu kíséretében tálaltam.

14 megjegyzés:

  1. Nagyon mutatós desszertet készítettél és finom lehet! Ahogy blogodat megnyitottam egyből feltünt hogy fotót cseréltél nagyon jó!

    VálaszTörlés
  2. Majdnem tovább lapoztam az új fotód láttán
    (na, csak majdnem :)))-valaki más írja a blogodat ?
    :D :D :D
    A kuszkuszt nagyon szeretem, vaníliás-tejes 'történéssel'
    is készítettem már, de legjobban szaftos húsok mellé kedvelem
    -egy kicsit felturbózva.
    Rendkívül guszta az epres történeted!!! :D

    VálaszTörlés
  3. Megnőtt a hajad:)
    Még sosem ettem kuszkuszt, de jó lenne már kipróbálni:) Istenien hangzik az eperrel, s nagyon mutatós is:)

    VálaszTörlés
  4. Édes kuszkuszt még nem ettem, jó lenne kipróbálni. Nagyon szép és kreatív a tálalás, mint mindig. Tetszik a recept, viszem is.

    VálaszTörlés
  5. Még sosem jutott eszembe édesen elkészíteni a kuszkuszt ! Remek ötlet :)

    VálaszTörlés
  6. Sósan készítettem mindig, de neked köszönhetően édesen is megkóstoljuk. Nagyon jó!

    VálaszTörlés
  7. Kuszkusz édesen??? Na ilyet is csak nálad láthatok, ezért is szeretek annyira itt időzni!! :)

    VálaszTörlés
  8. Gyönyörűséges elkészítés, gyönyörűséges tálalás - a Tőled megszokott módon:) Én még életemben nem hallottam arról, hogy a kuszkuszt édesen is lehet készíteni, de ezért (is) csodálatos ez a gasztrovilág: minden nap tanul valamit az ember!:)

    VálaszTörlés
  9. Kuszkuszt még nem ettem sem sósan, sem pedig édesen. De a múltkori kuszkusz-salátád láttán meghoztad a kedvem a megkóstolására, és akkor majd ezt is kipróbálom. :)

    VálaszTörlés
  10. Kuszkuszt még én sem ettem :) Nagyon szépen, gusztán tálaltad!
    Jó lett az új fotód, alig ismertem rád :))

    VálaszTörlés
  11. A kuszkuszt még sósan se kóstoltam, de készülök rá. Most édessel is bővülhet a kipróbálandók sora.

    VálaszTörlés
  12. Csodaszép, és tuti, hogy finom is. Bár édesen még soha nem ettem kuszkuszt...
    Ja és klassz a napszemcsis fotód. :))

    VálaszTörlés