Vaníliás kuszkusz eperraguval

Nemrég a kuszkusz-saláta olyan sikert aratott nálunk, hogy most újra kuszkuszt készítettem, csak édes változatban. Az ihletet a Príma Konyha magazin legutóbbi száma adta, a recept teljes egészében onnan származik. Egyszerűen és gyorsan elkészíthető desszert, az eperszezon végefelé még eperraguval, de természetesen készülhet tetszés és ízlés szerinti gyümölccsel. Sok sikert hozzá!


Hozzávalók 6 muffinformához:

  • 3 dl tej
  • 4 evőkanál barnacukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 4 dkg vaj
  • 15 dkg kuszkusz
  • kb. 60 dkg eper



  • Az epret megtisztítottam, feldaraboltam és megszórtam 2,5 evőkanál barnacukorral, majd hagytam, hogy kicsit levet engedjen.
  • Botmixerrel nagyon finoman - hogy inkább darabos maradjon - pürésítettem.
  • Felforraltam a tejet, feloldottam benne a maradék barna- és a vaníliás cukrot.
  • A vajat felhevítettem, rászórtam a kuszkuszt.
  • Felforrósítottam, majd ráöntöttem a forró cukros tejet.
  • A lángról levéve letakartam, kb. negyedóra alatt a kuszkusz megpuhult és felszívta a folyadékot (közben egyszer-kétszer átkevertem).
  • Végül a megpuhult kuszkuszt muffinformákba kanalaztam, szépen elegyengettem és egy éjszakára hűtőbe tettem (de akár rögtön is tálalható).
  • Másnap tányérokra borítottam a formából, és az eperragu kíséretében tálaltam.

Megjegyzések