Rakott brokkoli

Eredetileg rakott karfiolnak indult, de csak brokkoli volt a zöldségesnél, így lett belőle rakott brokkoli. :) Nem is bántuk, nagyon finom volt, pillanatok alatt elfogyott. A fotók nem túl szépek, sajnos az ilyen rakott ételeket egyszerűen nem tudom jól fényképezni. Azért remélem, átjön a képeken, hogy finom volt. :) Sok sikert hozzá!


Hozzávalók:

  • 25 dkg gyorsrizs (opálrizs)
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 3-4 evőkanál olaj
  • 50 dkg darált sertéshús
  • só, őrölt bors, ételízesítő
  • 1 kg brokkoli
  • kevés vaj, zsemlemorzsa
  • 1 nagy pohár tejföl
  • 5 dkg reszelt trappista sajt
  • szezámmag




  • A rizset a dobozon található utasítás szerint elkészítettem, leszűrtem.
  • Amíg főtt, megtisztítottam és apró kockákra vágtam a vöröshagymát.
  • Az olajon megdinszteltem, majd hozzáadtam a darált húst és összepirítottam.
  • Kevéske vizet aláöntve, sóval, borssal ízesítve puhára pároltam, végül zsírjára sütöttem.
  • A brokkolifejeket megtisztítottam, rózsáira szedtem.
  • Ételízesítős forró vízben roppanósan puhára pároltam, majd leszűrtem.
  • Egy hőálló tálat kikentem vajjal, meghintettem zsemlemorzsával.
  • Alulra került a rizs, rá a darált hús, amire a párolt brokkolirózsákat raktam.
  • Végül a reszelt sajttal elkevert tejföllel vontam be és meghintettem szezámmaggal.
  • Előmelegített, forró sütőben addig sütöttem, amíg szép pirult színe nem lett.


Megjegyzések