csütörtök, június 13, 2013

Rakott brokkoli

Eredetileg rakott karfiolnak indult, de csak brokkoli volt a zöldségesnél, így lett belőle rakott brokkoli. :) Nem is bántuk, nagyon finom volt, pillanatok alatt elfogyott. A fotók nem túl szépek, sajnos az ilyen rakott ételeket egyszerűen nem tudom jól fényképezni. Azért remélem, átjön a képeken, hogy finom volt. :) Sok sikert hozzá!


Hozzávalók:

  • 25 dkg gyorsrizs (opálrizs)
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 3-4 evőkanál olaj
  • 50 dkg darált sertéshús
  • só, őrölt bors, ételízesítő
  • 1 kg brokkoli
  • kevés vaj, zsemlemorzsa
  • 1 nagy pohár tejföl
  • 5 dkg reszelt trappista sajt
  • szezámmag




  • A rizset a dobozon található utasítás szerint elkészítettem, leszűrtem.
  • Amíg főtt, megtisztítottam és apró kockákra vágtam a vöröshagymát.
  • Az olajon megdinszteltem, majd hozzáadtam a darált húst és összepirítottam.
  • Kevéske vizet aláöntve, sóval, borssal ízesítve puhára pároltam, végül zsírjára sütöttem.
  • A brokkolifejeket megtisztítottam, rózsáira szedtem.
  • Ételízesítős forró vízben roppanósan puhára pároltam, majd leszűrtem.
  • Egy hőálló tálat kikentem vajjal, meghintettem zsemlemorzsával.
  • Alulra került a rizs, rá a darált hús, amire a párolt brokkolirózsákat raktam.
  • Végül a reszelt sajttal elkevert tejföllel vontam be és meghintettem szezámmaggal.
  • Előmelegített, forró sütőben addig sütöttem, amíg szép pirult színe nem lett.


13 megjegyzés:

  1. Biztos, hogy finom volt, hisz csak finomságok vannak benne:)

    VálaszTörlés
  2. Ez egy nagyon jó kis egytálétel. Tele ízekkel, színekkel. Átjön a lényeg. Én vittem a receptet, köszönöm!

    VálaszTörlés
  3. Gyönyörű-mi is nagyon szeretjük a rakott dolgokat!
    Na, ilyet miért nem tettem még közzé?! :) :) :)

    VálaszTörlés
  4. A rakott ételeket nem is könnyű fényképezni, de Te szuperül megoldottad :) Nagyon guszta és finom is lehetett!

    VálaszTörlés
  5. Szerintem jobb lett ez a verzió mint amit eredetileg terveztél, én imádok zöldet enni! ;-)

    VálaszTörlés
  6. Nekem nagyon átjön, milyen finom:) Imádjuk a brokkolit, meg a karfiolt is, a rakott ételek meg szerintem ideálisak hétköznapi vacsira:) Szép hétvégét kívánok:)

    VálaszTörlés
  7. Ó, átjön ez, nagyon is:-) Én jobban szeretem a brokkolit, mint a karfiolt; nálunk sajnos épp fordítva volt, csak karfiol volt.

    VálaszTörlés
  8. Finomak a rakott ételek, nagyon is látszik, hogy mennyire az! Jók lettek a fotók is.

    VálaszTörlés
  9. Hű, ez nagyon finom! Meg is csinálom valamelyik nap, még van a fagyasztóban brokkolim.

    VálaszTörlés
  10. Szerintem jók a képek! Egy rakott ételnek így kell kinéznie és biztos vagyok benne, hogy isteni volt!

    VálaszTörlés
  11. Nagyon is jók ezek a képek Hankka.
    Rakott karfiol szokott nálunk készülni néha, de brokkolival még nem próbálkoztam. Pedig van receptem, szemezek is vele néha, talán egyszer el is készül... Különben imádom a brokkolit, nagyon!

    VálaszTörlés