Grillezett sertésborda sajttal és paradicsommal

Bár ma reggel még nagyon borult volt az idő, délelőtt sokat javult és grillezéshez teljesen megfelelő lett. Tegnap este bepácoltam a húst, apa ma délelőtt beizzította a faszenet és indulhatott is a sütögetés. A hús finoman fűszeres, a paradicsomtól szaftos, a ráolvadt-pirult sajt pedig külön ad neki egy nagyon kellemes ízt. Sajtos-kakukkfüves burgonyapüré volt a köret, ami most egy picit lágyabbra sikerült ugyan, de így együtt nagyon kellemes ebédünk volt. Sok sikert hozzá!


Hozzávalók 16 szelethez:

  • 1-1,2 kg sertéskaraj (csont nélkül)
  • só, őrölt feketebors
  • 4 gerezd fokhagyma
  • olaj
  • 4 nagy paradicsom
  • 16 szelet trappista sajt




  • A húst a sütést megelőző este megtisztítottam, majd 16 szeletet vágtam belőle, amiket húsverő kalapáccsal nem túl vékonyra ütögettem.
  • Fűszereztem sóval, őrölt borssal és zúzott fokhagymával.
  • Olajjal meglocsolva egy éjszakára hűtőbe tettem.
  • Másnap faszén felett sütöttem őket: a szeleteket a megolajozott rácsra rakosgattam és hagytam, hogy az egyik oldaluk szépen megsüljön.
  • Ekkor megfordítottam, minden szelet húsra két-két karika paradicsomot és egy-egy szelet sajtot tettem és a másik oldalukat is megsütöttem (a sajtszeleteket kettévágtam és kicsit egymásra is csúsztatva helyeztem őket a húsra-paradicsomra - így nem lógott túl, vastagabb lett).
  • Amikor készre sültek, lapátkanállal tányérra helyeztem őket.
  • Végül sajtos-kakukkfüves burgonyapüré kíséretében tálaltam.


Megjegyzések