Eperkrémleves 2

Azért eperkrémleves 2, mert már szerepel egy eperkrémleves a blogon, itt. Mindkettő nagyon finom, az egyik alkohollal készült, a másik nem. Nekem személy szerint a vörösboros változat egy kicsit jobban ízlik, bár tény, hogy gyerekeknek és sofőröknek nem túl szerencsés az alkoholos leves. A hétvégén készült krémlevesből éppen ezért ki is maradt a bor, helyette van benne finom tejszín, eperszörp és narancslé. Ha szeretitek a krémleveseket, érdemes elkészíteni, annál is inkább, mivel kb. 10 perc alatt összedobható - utána már csak jól be kell hűteni, és fogyasztható is. Sok sikert hozzá!


Hozzávalók:

  • 30 dkg eper
  • 1 dl eperszörp
  • 3 dl víz
  • 2 dl tejszín
  • 1 dl tejföl
  • 4 dl narancslé (100 %-os)
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2-3 evőkanál cukor (lehet méz is)




  • Az eperszemeket megmostam, kicsumáztam és lábasba tettem (néhány szemet félre lehet tenni a tálaláshoz).
  • Hozzáadtam a szörpöt, a vizet, a tejszínt, a tejfölt, a narancslevet és a cukrot, és botmixerrel az egészet pürésítettem.
  • Végül átszűrtem, hűtőbe téve jól lehűtöttem.
  • Tetszés szerint tejszínhabrózsákkal, eperrel díszítve tálalhatjuk.


Megjegyzések