Tejleves



Hozzávalók:
13–15 dkg rizs
3 l tej
8 evőkanál cukor
1–2 evőkanál vaníliás cukor
1 biocitrom
1 csipet só
1 csomag tejszín- vagy vaníliaízű pudingpor
a tálaláshoz:
szeletelt mandula


A rizst többször váltott vízben alaposan átmossuk, majd enyhén sós, bő vízben majdnem készre főzzük, leszűrjük. A tejet – 1/2 l kivételével - felforraljuk, hozzáadjuk a kétféle cukrot, a citrom reszelt héját, a rizst, és kis lángon főzzük tovább – közben kevergetjük, nehogy leégjen. A pudingport a maradék tejjel csomómentesre keverjük, a készre főzött rizshez adjuk, újraforralva sűrítjük vele. Langyosra hűtve kínáljuk, tetejét szárazon kissé megpirított mandulaszeletekkel szórjuk meg.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése