Fahéjas-csokis habkrém + blogszünet

Szeretnék egy kicsit elköszönni tőletek, pontosabban nem szeretnék, csak muszáj. Sűrűsödni látszanak a munkahelyi tennivalóim, így a blogra egy ideig egyáltalán nem lesz időm, még nézelődés és kommentelés szintjén sem - sajnos. :( A SAD 15. fordulójára még hozok egy gyors desszertet, bár kicsit ki fogok lógni a sorból, mivel nem süteményt készítettem. Gionetta kiírása szerint habos süteményeket vár, és bár ez a csokis krém nem sütemény, viszont annál inkább habos, tejszín- és tojásfehérjehab is van benne. Nekem kicsit tömény, ebéd után elég is volt egy fél pohárka, a fiúknak viszont simán lecsúszott egy-egy pohárral. :) Mindenkinek szép nyárelőt és minden jót, a habkrémhez pedig sok sikert kívánok! :) 


Hozzávalók 6 pohárhoz:
  • 1 dl tej
  • 1 rúd fahéj
  • 10 dkg fehércsokoládé
  • 15 dkg étcsokoládé
  • 3 dl tejszín
  • 3 tojásfehérje
a díszítéshez:
  • fehércsokiforgács


  • A tejbe beletettem a fahéjrudat, és forráspontig hevítettem, majd levettem a tűzről.
  • A kétféle csokit vízgőz fölött összeolvasztottam, majd szintén félretéve pár percig hűlni hagytam.
  • A tejből kivettem a fahéjat, és kézi habverővel keverve hozzádolgoztam a csokihoz, majd 10 percig hűlni hagytam.
  • Közben kemény habot vertem a tejszínből is és a tojásfehérjékből is.
  • A majdnem teljesen kihűlt csokiba beleforgattam a tejszínhabot, majd hozzádolgoztam a fehérjehabot is.
  • Kis poharakba kanalaztam, tetejüket elsimítottam.
  • A maradék habot habzsákba töltöttem, ebből nyomtam a poharakban lévő krém tetejére, végül fehércsokiforgácsokkal díszítettem.

Megjegyzések