szombat, május 25, 2013

Családi nap a Sóstói Múzeumfaluban

Még nem jövök, csak szeretnék megosztani veletek néhány képet a mai napunkról. Ma nem dolgozunk (holnaptól viszont újra), így szerencsére részt tudtam venni egy nagyon jó kis rendezvényen és a sok munka után nagyon jólesett ez a fajta kikapcsolódás és pihenés. :) Csengéék ovijában hosszú évek óta hagyomány, hogy minden évben a gyermeknaphoz kapcsolódva családi napot rendeznek a nyíregyházi Múzeumfaluban, ahol elvileg az óvoda összes gyermeke vesz részt a családjával együtt. A bevétellel az óvoda alapítványát támogatjuk, ebben az évben is a játékok felújítására, bővítésére, az udvar konfortosabbá tételére fordítják a befolyt összeget. :) Reggel, érkezés után zsíros kenyérrel és zöldségfélékkel - vagy tetszés szerint vajas-lekváros kenyérrel indítottuk a napot. Ezután következett a csoportok műsora, édesek voltak a gyerekek, nagyon készült mindenki. Majd délelőtt a Romwalter Duó szórakoztatta a közönséget, illetve voltak kézműves foglalkozások, játékok, sportos vetélkedők. Az ebéd pedig az óvónénik által üstökben főzött babgulyás és a szintén általuk sütött mákos-diós-kakaós-lekváros bejgli volt. Olyan jó volt látni azt, hogy a már nyugdíjas, volt óvónők, dadusok is évről-évre részt vesznek a rendezvényen, nagyon családias volt a hangulat. Közben pedig picit szét is tudtunk nézni a Múzeumfaluban, hoztam nektek képeket is, hátha kedvet kaptok ellátogatni hozzánk. :) Mindenkinek szép hétvégét! :)


 Csengéék csoportja...
26 megjegyzés:

 1. Ó, de jó! Nem is tudtam, hogy Nyíregyházán van ilyen múzeum, csak az állatkertet ismertük:-)
  Aranyosak a gyerekek, látszik jó volt a hangulat.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ha tudod, hol van az Állatpark, onnan már csak pár száz méter és ott vagytok a Múzeumfaluban. Érdemes ellátogatni, még XVIII. századi épületek is vannak és nagyon sok érdekesség! :)

   Törlés
 2. Ismét "megérintettél"; nagyon sokszor járunk Sóstógyógyfürdőn-fürdeni, sétálni, enni, állatkertezni, "Lugas hotelezni", na és a Múzeumfaluban; olyanok Nekünk azok a pici parasztházak, mintha "hazaérnénk"! :) :) :)
  Örülök, hogy bejelentkeztél! :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Jó érzés olvasni a soraidat, nagy öröm, hogy ilyen népszerűek vagyunk és gyakran jártok hozzánk! :)

   Törlés
 3. De örülök, hogy kicsit bejelentkeztél! Nagyon szeretem a a skanzeneket, sokat meglátogattunk már, mindenhol van kedvenc házam, de Nálatok még nem voltunk. Bevallom, sohasem jutottunk el a Nyírségbe, szégyen egy földrajztanártól, de mivel Nagyfiúnak meg szeretnénk mutatni az országot, hamarosan szerét ejtjük. Kíváncsi vagyok a vidékre és a skanzenra is! Az ötlet, hogy ott tartják a gyereknapot, hogy részt vesznek a régi kollégák is, nagyon szimpatikus és ahogy láttam, színvonalas műsorok voltak. Nálunk ilyet nem lehet látni, nem veszik az óvónők a fáradtságot erre. Pedig de megéri. Még mindig emelgetik a faluban, ahol sokáig dolgoztam, azt a lakodalmast, amit a barátnőmmel hoztunk össze. S a gyerekek is egymás szavába vágva kommentáltak egy képet a facebook-on, s csak jó élményeket említettek. S mindez 18 éve volt. :-))
  További jó dolgozást Neked, én Veled tartok, mármint, hogy nagyon elfoglalt vagyok. :-))

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Remélem, azért egyszer ellátogattuk hozzánk is, és nemcsak a Nyírségbe, hanem a szatmári, beregi térségbe is. Nagyon szép helyek, sok látnivaló van az országnak ebben a térségében is. :) A családi nap pedig tényleg nagyon jó dolog, képzeld, még az óvónénik is fel szoktak lépni, ők is készülnek egy műsorszámmal. Nagyon lelkesek és magukkal ragadják a gyerekeket és a szülőket is, ami jó dolog, szükség van az összetartásra, az együtt töltött időre! :)

   Törlés
 4. Hankka, köszönet a beszámolóért. Nagyon tetszenek a fotók a gyerekek vidám műsorairól, és a hangulatos falumúzeumról. A gyerekkorom jut eszembe a faluszéli keresztről, a vizesnyolcasról, meg a gerendákról lelógó száradó kukoricacsövekről...
  Akkor jó napotok volt ma, köszönhetően az óvoda személyzetének, a szülőknek meg a lelkes gyerekeknek.
  Tartsátok meg ezt a kedves hagyományt minél tovább!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Marisz, köszönjük! Már tizenegynehány éve hagyomány ez az oviban, remélem, még sokáig az is marad, tényleg nagyon jók ezek a napok a gyerekeknek, a szülőknek, az ovinak, mindenkinek! :)

   Törlés
 5. Nagyon szép nap lehetett, a gyerekek aranyosak! Nyíregyházán és a környékén még nem jártunk, nagyon jól néz ki ez a falumúzeum. Én általában minden skanzent, falumúzeumot, tájházat nagyon szeretek. Ha nyaralásaink, kirándulásaink során a van módunk, mindig meglátogatunk ilyen múzeumokat.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Gyertek el egyszer hozzánk is, érdemes! :) Az ember teljesen elvarázsolódik, ahogy végigjárja a skanzent! :)

   Törlés
 6. De jó, hogy vannak ilyen pedagógusok is, meg ilyen szülők, meg ilyen szép Falumúzeum:) Én Kolozsváron jártam a Falumúzeumba, nagyon érdekes látni ezeket a házakat:) Bár elvétve sokszor itt nálunk felé még lehet találni ilyen hagyományos belsejű házat, amelyben laknak is.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Jó bizony! :) Nekem is vannak még halvány emlékképeim egy-két berendezési, használati tárgyról, a gyerekeim számára viszont szinte már elképzelhetetlen és rácsodálkoznak, hogy ilyen házakban laktak őseink! :)

   Törlés
 7. Ismerem az érzést, ami elfoghatott Titeket ezen a csodás helyen, ugyanis három éve mi is jártunk ott egy hosszúhétvégén. Petra még pocaklakó volt, Veronika viszont felfedezte az egész gyönyörűséges skanzent velünk keresztül-kasul...:))) Édes a kislányod!! :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. De jó, hogy jártatok már itt! :) Tetszett, ugye?! :) Csenge is nagyon élvezte, az egész napot és a múzeumfalut is, olyan aranyosan csodálkozott rá dolgokra! :)

   Törlés
 8. Nagyon jó lehetett nektek is de a gyerkőcöknek is látszik hogy mennyire felszabadultak . A kis táncos lányod nagyon aranyos! A többi képet nézve nosztalgia fogott el, nagyon sok olyan dolgot láttam ami nagyszüleimnél is jelen volt. A házuk teljesen olyan mint amit a fotón is láttam és nagyon sok belső bútor is. Jó volt a beszámolódat olvasni és nézni, köszi!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Éva, nagyon szívesen, remélem, egyszer személyesen is meg tudod nézni a múzeumot! :)

   Törlés
 9. De édesek a gyerkőcök!
  A többi képnek is örülök, nagyon szeretem a múltat felidéző helyeket. Szívesen elkószálnék a falumúzeumban, de meglehetősen messze van tőlünk, ha meg arra járunk, más célunk van. Igyekszünk "haza"!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Hát igen, amikor már ilyen közel jártok, gondolom, mielőbb haza szeretnétek érni! :) Egyszer induljatok egy nappal hamarabb és nézzetek szét nálunk! :)))

   Törlés
 10. Válaszok
  1. Igen, a rendezvény is és a múzeumlátogatás is az volt! :)

   Törlés
 11. De édesek a gyerkőcök, nagyon élvezik a táncot. :) A pici lányod gyönyörű. :o)
  Annyira hangulatos a Múzeumfalu, én is szeretek ott barangolni néha... Félig-meddig nyíregyházi vagyok, nem messze lakunk a várostól - ezek szerint Ti is a környéken laktok...? :) Hankka, majdnem szomszédok vagyunk? :D
  Örülök, hogy jelentkeztél ezzel a bejegyzéssel!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Hát, szerintem sem lakunk túl messze egymástól, mi konkrétan a Múzeumfalutól kb. egy kilométernyi távolságra! :) Összefuthatnánk egyszer a gyerkőcökkel! :)))

   Törlés
 12. Jó látni Téged újra! :) Remélem hamarosan majd gyakrabban.
  Nagyon édesek a gyerekek, látszik, hogy mindenki jól érezte magát.
  Köszönjük a beszámolót és a képeket! :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nagyon szívesen, és most úgy tűnik, hogy lassan-lassan jövök a blogra is! :)

   Törlés
 13. Nagyon szépek a képek és a kislányod gyönyörű!
  Mi már 10-éve hogy minden évben egyszer elmegyünk ide, mert imádjuk:))

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Mónika, nagyon köszönöm, és örülök, hogy így szerettek hozzánk jönni! :)

   Törlés