Talléros pohárkrém 2.0

Újabb ismétlés a blogon. :) A pohárkrém receptje már fenn van, most Csillu kérésére készült. Itthon volt a hétvégén, ilyenkor általában azt sütök-főzök, amit ő kér. Így készült újra ez a finom pohárkrém, a medvehagymás tekercsekből úgyis megmaradt három tojásfehérje, pont kapóra jöttek. Idestova 20 éves a recept, mégsem tudunk ráunni, nagyon szeretjük. Sok sikert hozzá!


Hozzávalók:

  • 1 csomag (45 g) tejszín ízű habpor
  • 3 kávéskanál kristálycukor
  • 6 dl tejföl
  • 3 tojásfehérje
  • 3 evőkanál porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • kb. 25 dkg piskótatallér (kerek piskóta)
  • 2-3 adag kávé (cukor nélkül)
  • 1 üveg (720 ml) őszibarackbefőtt
  • cukrozott kakaópor



Az elkészítés menetét itt találjátok. Amin most változtattam (hosszú évek óta először), hogy a konzerv gyümölcshúst nem daraboltam, hanem botmixerrel pürésítettem. Így is, úgy is nagyon finom, egyszerűen elkészíthető desszert (csak bírjuk kivárni, amíg összeérik :).

Megjegyzések