Dara krémleves

Ezt a levest akkor szoktam készíteni, amikor már egyáltalán nincs időm semmire. Negyedóra alatt elkészül, nagyon gyors és egyszerű előétel. Azt azért el kell mondjam, hogy nálunk a megosztó ételek közé tartozik - a fiúknak nem igazán a kedvence, de egyszer-egyszer azért ők is megeszik. Nem is szoktam nagy adagot főzni, csak az itt is leírt mennyiségből és ez gyorsan el is fogy. Csengének és nekem egyébként kifejezetten ízlik, sós-savanykás, híg tejbegríz állagú krémleves. Sok sikert hozzá!


Hozzávalók:

  • 1,3 l húsleves
  • 10 dkg búzadara
  • 2 tojássárgája
  • 1 dl tejföl
  • fél citrom
  • petrezselyemzöld



  • A húslevest felforraltam (ha nincs készen, leveskockából is készülhet).
  • A forrásban lévő levesbe vékony sugárban beleengedtem a búzadarát és pár perc alatt, nem túl nagy lángon ikrásra főztem.
  • Közben a tojássárgákat elkevertem a tejföllel, hőkiegyenlítéses módszerrel a leveshez adtam.
  • Kis lángon hagytam újra felforrni, majd levettem a tűzről.
  • Ízesítettem a fél citrom levével és apróra vágott petrezselyemzölddel, és azon melegében tálaltam.



Kicsit hígabb, mint a tejbegríz és sós-savanykás. :)

Megjegyzések