Aszaltszilvás-tejfölös muffin 🍴

Nemrég újra aszalt szilvával töltött csirkemellet sütöttem, és kimaradt néhány szép szem aszalt szilva. Egy nagyon finom, könnyed muffinba kerültek, ami - mint általában a muffinok - hamar el is készíthető. Amilyen gyorsan az asztalra varázsoltam, a család ugyanolyan gyorsan el is tüntette. Sok sikert hozzá! 😉


Hozzávalók 12 db-hoz:
🍴   10 dkg vaj
🍴   10 dkg cukor
🍴   2 tojás
🍴   2 dl tejföl
🍴   20 dkg liszt
🍴   1 csipet só
🍴   1 dkg szódabikarbóna
🍴   12 nagyobb aszalt szilva
a díszítéshez:
🍴   porcukor


A vajat, a cukrot és a sót kézi mixerrel kihabosítjuk. Egyesével hozzáadjuk a tojásokat, szép simára keverjük, majd fakanálra váltva belekeverjük a tejfölt. Rászitáljuk és beleforgatjuk a szódabikarbónával vegyített lisztet, majd a feldarabolt aszalt szilvát is. A muffintepsi mélyedéseit papírkapszlikkal béleljük, elosztjuk bennük a tésztát. Előmelegített, 180 fokos sütőben 20-22 perc alatt készre sütjük. Rácsra szedve hagyjuk kihűlni.
Porcukorral meghintve tálaljuk.

Megjegyzések