Aszaltszilvás-tejfölös muffin

Nemrég újra aszalt szilvával töltött csirkemellet sütöttem, és kimaradt néhány szép szem aszalt szilva. Egy nagyon finom, könnyed muffinba kerültek, ami - mint általában a muffinok - hamar el is készíthető. Amilyen gyorsan az asztalra varázsoltam, a család ugyanolyan gyorsan el is tüntette. Sok sikert hozzá!


Hozzávalók 12 darabhoz:

  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg kristálycukor
  • 2 tojás
  • 2 dl tejföl
  • 20 dkg finomliszt
  • csipetnyi só
  • 1 dkg szódabikarbóna
  • 12 nagy aszalt szilva




  • A vajat habosra kevertem a cukorral és csipetnyi sóval, gépi habverővel.
  • Egyesével hozzáadtam a tojásokat, szép simára kevertem, majd fakanálra váltva belekevertem a tejfölt is.
  • A liszthez hozzáadtam a szódabikarbónát, átszitálva a vajas masszához kevertem.
  • Végül beleforgattam a feldarabolt aszalt szilvákat is.
  • A muffintepsi mélyedéseit kibéleltem papírkapszlikkal, elosztottam bennük a tésztát.
  • Előmelegített, 180 fokos sütőben kb. 20-22 perc alatt sültek készre.
  • Amikor kihűltek, tetejüket sablont is használva porcukorral szórtam meg.


Megjegyzések