"Almás pite" pohárkrém



Hozzávalók 6 pohárhoz:
az almapüréhez:
6 alma
1 dl víz
őrölt fahéj
őrölt szegfűszeg
3 dkg nyírfacukor
1 biocitrom reszelt héja
a krémhez:
2 dl tejszín
1 csomag (1 dkg ) habfixáló
2 evőkanál folyékony édesítő
1 vaníliarúd
40 dkg mascarpone
8 dkg dió
a morzsához:
1 teáskanál vaj
kb. 10 dkg diabetikus teasütemény
őrölt fahéj


Az almát megmossuk, meghámozzuk, apró kockákra vágjuk, és nagyobb lábasba tesszük. Ráöntjük a vizet, ízesítjük a nyírfacukorral, fahéjjal, szegfűszeggel, citromhéjjal, és teljesen puhára, szinte pépesre főzzük. Hagyjuk kihűlni. Szárazon megpirítjuk a diót, majd miután kihűlt, késes aprítóval ledaráljuk úgy, hogy maradjanak benne nagyobb darabok is. Habbá verjük a tejszínt, a vége felé hozzáadjuk a habfixálót, az édesítőt és a vaníliarúd kikapart magjait. Óvatosan a mascarponébe forgatjuk, majd a krémet megfelezzük, és egyik feléhez keverjük a diót. Néhány teasüteményt félreteszünk a díszítéshez, a többit morzsásra aprítjuk, és fahéjjal ízesítve a felhevített vajon átpirítjuk. A poharakba adagoljuk a diós krémet, erre jön az almapüré, majd a fehér krém. Megszórjuk a morzsával, és a félretett süteménnyel díszítjük. Jól lehűtve tálaljuk.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése