"Almás pite" pohárkrém 🍴



Hozzávalók 6 pohárhoz:
az almapüréhez:
🍴   6 alma
🍴   1 dl víz
🍴   őrölt fahéj, őrölt szegfűszeg
🍴   3 dkg nyírfacukor
🍴   1 biocitrom reszelt héja
a krémhez:
🍴   2 dl tejszín
🍴   1 csomag (1 dkg ) habfixáló
🍴   2 evőkanál folyékony édesítő
🍴   1 vaníliarúd
🍴   40 dkg mascarpone
🍴   8 dkg dió
a morzsához:
🍴   1 teáskanál vaj
🍴   kb. 10 dkg diabetikus teasütemény
🍴   őrölt fahéj


Az almát megmossuk, meghámozzuk, apró kockákra vágjuk, és nagyobb lábasba tesszük. Ráöntjük a vizet, ízesítjük a nyírfacukorral, fahéjjal, szegfűszeggel, citromhéjjal, és teljesen puhára, szinte pépesre főzzük. Hagyjuk kihűlni.
Szárazon megpirítjuk a diót, majd miután kihűlt, késes aprítóval ledaráljuk úgy, hogy maradjanak benne nagyobb darabok is.
Habbá verjük a tejszínt, a vége felé hozzáadjuk a habfixálót, az édesítőt és a vaníliarúd kikapart magjait. Óvatosan a mascarponébe forgatjuk, majd a krémet megfelezzük, és egyik feléhez keverjük a diót.
Néhány teasüteményt félreteszünk a díszítéshez, a többit morzsásra aprítjuk, és fahéjjal ízesítve a felhevített vajon átpirítjuk.
A poharakba adagoljuk a diós krémet, erre jön az almapüré, majd a fehér krém. Megszórjuk a morzsával, és a félretett süteménnyel díszítjük.
Jól lehűtve tálaljuk.


Forrás: Kakukkfű

Megjegyzések