Abált szalonna



Hozzávalók:
tokaszalonna

babérlevél
egész fekete bors
őrölt pirospaprika
fokhagyma
továbbá:
kevés víz
őrölt pirospaprika


A szalonnát tenyérnyi széles darabokra vágjuk, és alaposan, erősen bedörzsöljük sóval. Nagyobb lábasba tesszük, rászórjuk a megpucolt fokhagymát, majd felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi. 3 napig hideg helyen pácoljuk, naponta egyszer átforgatjuk. A páclében feltesszük főni, adunk még hozzá néhány gerezd fokhagymát, babérlevelet, borsot. Amikor felforr, egészen kis lángon főzzük tovább mindaddig, amíg teljesen puha nem lesz – ezt késsel vagy villával ellenőrizzük. A levében hagyjuk langyosra hűlni, majd a levet felfogva leszűrjük, a szalonnát lemossuk a lében a fűszerektől, és 2 deszka között lepréseljük. 1 napi préselést követően vízzel pépesre kevert pirospaprikával bekenjük az oldalait és a tetejét.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése