Sajtos-tejszínes pulykamellragu cukkinis batyuban 🍴

Életem párja 1/2 kiló friss, zsenge cukkinivel tért haza a bevásárlásból (a kereskedők szemszögéből ő a megtestesítője az ideális vevőnek, rendszeresen elcsábul vásárlás közben, ezért nem is nagyon szoktam hagyni szokott egyedül vásárolni. Szóval a kosarában landolt a cukkini, amit most azért nem is nagyon bántam, mivel finom cicegét sütöttem belőle, majd megtöltöttem sajtos-szalonnás-tejszínes raguval, és sütőben átmelegítettem, összesütöttem. Fokhagymás tejföllel koronáztuk, nagyon fincsi lett. Sok sikert hozzá! 😉


Hozzávalók 12 db-hoz:
a cicegéhez:
🍴   50 dkg zsenge cukkini
🍴   10 dkg liszt
🍴   2 tojás
🍴   só, frissen őrölt fekete bors
🍴   kevés olaj
a raguhoz:
🍴   50 dkg darált pulykamellfilé
🍴   15 dkg húsos, füstölt szalonna
🍴   só, frissen őrölt fekete bors, házi ételízesítő
🍴   2 dl tejszín
🍴   1–1,5 dl tejföl
🍴   1 púpozott evőkanál étkezési keményítő
🍴   15 dkg trappista sajt
a tálaláshoz:
🍴   3–4 dl tejföl
🍴   1 gerezd fokhagyma


A raguhoz a szalonnát nagyon apróra kockázzuk, zsírjára sütjük. Hozzáadjuk a pulykamellet, ízesítjük sóval, borssal, ételízesítővel, és puhára pároljuk/pirítjuk. Az étkezési keményítőt elkeverjük a tejföllel és a tejszínnel, besűrítjük vele a húst, végül elkeverjük benne a reszelt sajtot.
A cukkiniből cicegetésztát készítettem, és kb. 10 cm átmérőjű lepényeket sütöttem. A serpenyőből azonnal a muffintepsi mélyedésére csúsztattam, majd ügyesen ki is béleltem vele a mélyedést. Mindet megtöltöttem a tejszínes raguval. Előmelegített, 180 fokos sütőben addig sütöttem, amíg szép színt nem kezdett kapni és pirulni nem kezdett a tetejük.
Kicsit hűlni hagyjuk, majd tányérokra rakosgatjuk a kis batyukat, és fokhagymás tejföllel kínáljuk.

Megjegyzések