Mini sajttorta

Ma jeles nap van a családunkban, az én drága apukám ma ünnepelte a 65. születésnapját. Apukám, Isten éltessen sokáig erőben, egészségben, kívánunk neked minden szépet és jót! :) Torta is készült tegnap éjszaka, aztán ma munka után a testvéremékkel egyetemben ügyesen megleptük a szüleimet, és egy nagyon kellemes délutánt-estét töltöttünk együtt. A tortáról (kis tejszínes torta) sajnos nem készült fotó, így ezekkel a mini sajttortákkal köszöntöm apukámat virtuálisan is. :) A receptre anno Csibénél bukkantam, azóta már sokszor készültek nálunk ezek a finomságok, nagyon szeretjük. Szuper gyorsan elkészíthető és tényleg nagyon finom, kell ennél több? Persze, tudom, egy-két kis torta, ugye? Tessék elkészíteni, sok sikert hozzá!


Hozzávalók 10 darabhoz:

  • 12,5 dkg vaj
  • 25 dkg darált háztartási keksz (vagy vajas keksz)
  • 25 dkg krémsajt
  • 2,5 dl tejföl
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 10 dkg porcukor


  • A vajat megolvasztottam.
  • Hozzákevertem a kekszmorzsát, majd 10 részre osztva kibéleltem vele 10 muffin-mélyedést (van egy 6-os, virág alakú muffin tepsim, ebben készítettem kétszerre). Nem igazán mélyek ezek a kis alapok, szinte alig mélyebb a közepe, mint a széle.
  • A tepsit kb. 10 percre a fagyasztóba tettem.
  • Ezalatt kikevertem a krémsajtot, a tejfölt, a vaníliás cukrot és az átszitált porcukrot.
  • A tepsit a fagyasztóból kivéve óvatosan kifordítottam belőle az alapokat - csak egyesével és finoman, mert könnyen szétomlik a morzsás tészta. Nálam háztartási kekszből készült és kicsit morzsálódott, ha vajas keksszel készítjük, szerintem jobban összeáll a tészta, nem morzsálódik annyira.
  • A krémet csillagcsövű nyomózsákból az alapra nyomtam, majd színes szórócukorral díszítettem.

Megjegyzések