Marokkói bableves




250 g gyöngybabot a főzést megelőző este váltott vízben többször átmosunk, majd éjszakára beáztatjuk.
Másnap megpucolunk 1 nagyobb vöröshagymát, apróra kockázzuk. Felhevítünk 3 evőkanál olajat, megdinszteljük rajta a hagymát, és felöntjük 1,5 l alaplével. Beletesszük a leszűrt babot, ízesítjük kevés sóval, felforraljuk, majd kis lángon főzzük kb. 1/2 órát. Közben megtisztítunk és kisebb kockákra vágunk 4 burgonyát. A 30 perc elteltével a leveshez adjuk, ízesítjük kurkumával, fehér borssalfekete borssal, csilivel, curryvel és 1 teáskanál szójaszósszal. Fedő alatt, kis lángon addig főzzük, amíg a bab és a burgonya is meg nem puhul.
50 g burgonyapelyhet kézi habverővel elkeverünk 100 ml tejjel és 100 ml tejszínnel, hőkiegyenlítéses módszerrel behabarjuk vele a levest. Pár percig főzzük, ezalatt kellően be is sűrűsödik. Azonnal tálaljuk, őrölt csilit külön is kínálhatunk mellé.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése