Lekváros-pudingos lap 🍴

A szombat reggeli bevásárlás után, takarítás, mosás, vasalás közepette sütöttem ezeket a lapokat. Nagyon szeretjük, az édes puding, a savanykás lekvár (pl. levendulás meggy-eperdzsem) és a semleges ízű leveles tészta tökéletes hármast alkot, nagyon jól kiegészítik egymást. Annyira egyszerű elkészíteni, hogy gondolkodtam is, egyáltalán feltegyem-e, de talán éppen ezért igen, felkerül a blogba is. A tészta kész leveles tészta, pudingot mindenki tud főzni, már csak egy finom lekvár és pár perc sütés, és bezsebelhetjük a dicséreteket. Kezdő vagy elfoglalt háziasszonyok, vagy csak egy kis finom süteményre vágyók, sok sikert hozzá! 😉


Hozzávalók 12 db-hoz:
🍴   1 csomag (40 dkg) friss élesztős leveles tészta
🍴   1 csomag (4 dkg) vaníliaízű pudingpor
🍴   4–5 dkg cukor
🍴   4 dl tej
🍴   lekvár
a tetejére:
🍴   porcukor


Először a pudingot készítjük el: a pudingport nagy lábasba szórjuk, hozzáadjuk a cukrot, és kevés tejjel csomómentesre keverjük. Hozzáöntjük a többi tejet, és közepes lángon, állandóan kevergetve sűrűre főzzük, majd hagyjuk szinte teljesen kihűlni (közben többször megkeverjük).
A tésztát kicsomagoljuk, óvatosan szétnyitjuk, kb. 24x36 cm-esnek kell lennie. A hosszabbik oldalát 4, a rövidebbiket 3 egyforma részre osztva felkockázzuk, így 12, kb. 8x9 cm-es tésztakockát kapunk. Mindet sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk.
A kihűlt pudingot csillagcsöves habzsákba kanalazzuk, és minden tésztakocka közepére nyomunk egy kört, majd a tetejükre még egyet. Érdemes alaposan lehűtött pudinggal dolgozni, mert kihűlve már szépen megtartja az alakját. Kávéskanállal lekvárt töltünk a pudingüregekbe, majd előmelegített, 180 fokos sütőben 13-15 perc alatt készre sütjük a lapokat.
Kihűlés után porcukorral meghintve kínáljuk.

Megjegyzések