Lekváros-pudingos lapok

A szombat reggeli bevásárlás után, takarítás, mosás, vasalás közepette sütöttem ezeket a lapokat. Nagyon szeretjük, az édes puding, a savanykás lekvár (pl. levendulás meggy-eperdzsem :) és a semleges ízű leveles tészta tökéletes hármast alkot, nagyon jól kiegészítik egymást. Annyira egyszerű elkészíteni, hogy gondolkodtam is, egyáltalán feltegyem-e, de talán éppen ezért igen, felkerül a blogba is. A tészta kész leveles tészta, pudingot mindenki tud főzni, már csak egy finom lekvár és pár perc sütés, és bezsebelhetjük a dicséreteket. Kezdő vagy elfoglalt háziasszonyok, vagy csak egy kis finom süteményre vágyók, sok sikert hozzá!


Hozzávalók 12 darabhoz:
  • 1 csomag (40 dkg) friss élesztős leveles tészta (pl. Tante Fanny)
  • 1 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 4-5 dkg kristálycukor
  • 4 dl tej
  • lekvár
  • porcukor

  • Először a pudingot főztem meg: a pudingport nagy lábasba szórtam, hozzáadtam a cukrot és kevés tejjel csomómentesre kevertem.
  • Hozzáadtam a többi tejet, és közepes lángon, állandóan keverve sűrűre főztem, majd hagytam szinte teljesen kihűlni (közben többször megkevertem).
  • Ezután a tésztát kicsomagoltam, óvatosan szétnyitottam, kb. 24 x 36 centis téglalap alakú volt.
  • A hosszabbik oldalát négy, a rövidebbiket három egyforma részre osztva felkockáztam, így kaptam 12, kb. 8 x 9 centis tésztakockát, melyeket sütőpapírral bélelt tepsire rakosgattam.
  • A kihűlt pudingot csillagcsöves habzsákba kanalaztam, és minden tésztakocka közepére nyomtam egy kört, majd ennek a tetejére még egyet (érdemes tényleg kihűlt pudinggal dolgozni, mert kihűlve már szépen megtartja az alakját).
  • Végül mokkáskanállal lekvárt töltöttem a pudingüregekbe, majd előmelegített, 180 fokos sütőben 13-15 perc alatt készre sütöttem a lapokat.
  • Kihűlés után porcukorral meghintve tálaltam.

Megjegyzések