Körözött - tehéntúróból

Volt itthon negyed kiló túróm, amiből eredetileg valamilyen desszertet akartam készíteni, aztán eszembe jutott, milyen régen csináltam körözöttet. Talán nem szentségtörés, hogy nem juhtúróból készítettem, de szerintem - megfelelően fűszerezve, ízesítve - csak tehéntúróból készítve is nagyon finom tud lenni. Reggelire, friss fehér kenyérrel vagy akár pirítóssal, egy csésze tea kíséretében tökéletes. Sok sikert hozzá!


Hozzávalók:

  • 25 dkg tehéntúró
  • 10 dkg vaj
  • 1,25 dl tejföl
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • őrölt kömény, só, őrölt bors, paprikakrém, metélőhagyma


  • A túrót villával finoman áttörtem.
  • Hozzáadtam a puha vajat, a tejfölt (ízlés szerint 1 teáskanálnyi mustár is kerülhet bele).
  • A hagymát megtisztítottam, késes aprítóval egészen apró kockákra vágtam (idényben újhagymával szoktam készíteni, ami zöldjével együtt kerül a krémbe).
  • A túróhoz adtam a vöröshagymakockákat is, ízesítettem paprikakrémmel, őrölt borssal és őrölt köménnyel, kevéske sóval (vigyázva, mert a paprikakrém is sós).
  • Végül metélőhagymát adtam hozzá, és az egészet jól elkevertem.

Megjegyzések