Körözött – tehéntúróból 🍴

Volt itthon 1/4 kiló túróm, amiből eredetileg valamilyen desszertet akartam készíteni, aztán eszembe jutott, milyen régen csináltam körözöttet. Talán nem szentségtörés, hogy nem juhtúróból készítettem, de szerintem – megfelelően fűszerezve, ízesítve – csak tehéntúróból készítve is nagyon finom tud lenni. Reggelire, friss fehér kenyérrel vagy akár pirítóssal, egy csésze tea kíséretében tökéletes. Sok sikert hozzá! 😉


Hozzávalók:
🍴   25 dkg túró
🍴   10 dkg puha vaj
🍴   1,25 dl tejföl
🍴   1 teáskanál mustár (elhagyható)
🍴   1 kisebb vöröshagyma
🍴   őrölt kömény, só, frissen őrölt fekete bors, paprikakrém, metélőhagyma


A túrót villával áttörjük. Hozzáadjuk a vajat, a tejfölt, ízlés szerint 1 teáskanálnyi mustár is kerühet bele. A hagymát megtisztítjuk, késes aprítóval egészen apró kockákra vágjuk – idényben újhagymával is készíthetjük, ami zöldjével együtt kerülhet a krémbe. A túróhoz adjuk a vöröshagymát, ízesítjük paprikakrémmel, borssal, köménnyel, kevéske sóval. Végül aprított metélőhagymával elkeverve tálaljuk.

Megjegyzések