Csokoládélikőr 🍴

Tavaly húsvétkor tojáslikőrt készítettem, idén a csokoládélikőrre esett a választás. Sok sikert hozzá! 😉


Hozzávalók kb. 8 dl-hez:
🍴   3 tojássárgája
🍴   15 dkg porcukor
🍴   1 evőkanál vaníliás cukor
🍴   2 dkg cukrozatlan kakaópor
🍴   2,5 dl tejszín (30%-os)
🍴   1,5–2 dl tej
🍴   10 dkg étcsokoládé (legalább 50% kakaótartalmú)
🍴   2,5 dl vodka


A tojássárgáját nagyobb lábasban habosra, krémesre keverjük a kétféle cukorral, majd hozzáadjuk a kakaót is. Hozzáöntjük a tejszínt, a tejet, és kis lángon, állandóan kevergetve besűrítjük (de nem forraljuk). A tűzről levéve további folyamatos keveréssel beleolvasztjuk a csokoládét, és hagyjuk teljesen kihűlni. Ekkor kerül bele a vodka, egyneművé keverjük, üvegekbe töltjük. Hűtőben tároljuk, jól lehűtve fogyasztjuk.

Megjegyzések