Csokoládélikőr



Hozzávalók kb. 8 dl-hez:
3 tojássárgája
15 dkg porcukor
1 evőkanál vaníliás cukor
2 dkg cukrozatlan kakaópor
2,5 dl (30%-os) tejszín
1,5–2 dl tej
10 dkg étcsokoládé (legalább 50% kakaótartalmú)
2,5 dl vodka


A tojássárgáját nagyobb lábasban habosra, krémesre keverjük a kétféle cukorral, majd hozzáadjuk a kakaót is. Hozzáöntjük a tejszínt, a tejet, és kis lángon, állandóan kevergetve besűrítjük (de nem forraljuk). A tűzről levéve további folyamatos keveréssel beleolvasztjuk a csokoládét, és hagyjuk teljesen kihűlni. Ekkor kerül bele a vodka, egyneművé keverjük, üvegekbe töltjük. Hűtőben tároljuk, jól lehűtve fogyasztjuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése