Csokis-tejszínes gesztenyegolyó 2.0

Az első olyan bejegyzés, ahol nem új receptet hozok, hanem egy, a blogon már szereplő ételt készítek el újra. Valószínűleg több ilyen bejegyzés is lesz, hiszen ami jó és szeretjük, miért ne készülhetne el újra és újra, sőt! :) A recept teljes egészében megegyezik az eredetivel, csak a fotók újak. :) Most Csilla kérésére készültek a gesztenyegolyók, olyan receptet keresett, amihez nem sok cukor kell. Cukor egy deka nem kell ebbe a finom desszertbe, de azért nem mondanám kalóriaszegénynek, hiszen van benne finom gesztenye, csoki és persze tejszín. :) Sok sikert hozzá!


Hozzávalók kb. 40-45 darabhoz:

  • 1,5 dl tejszín
  • 10 dkg étcsokoládé (55 %-os)
  • kupica rum
  • 20 dkg darált háztartási keksz
  • 25 dkg gesztenyemassza

a forgatáshoz:

  • kókuszreszelék


Az elkészítés menetét itt találjátok. Annyival kiegészíteném, hogy a csokis tejszínhez most egy kupica rumot is tettem, és a golyók kb. 15 grammosak voltak. Látjátok, hogy még a báránykánknak is fülig ér a szája a gesztenyegolyók közelében? :)

Megjegyzések