ZÖLDFŰSZERES KRÉMSAJTOS RÁGCSA



Hozzávalók:
a tésztához:

  • 30 dkg liszt
  • 25 dkg vaj
  • 25 dkg zöldfűszeres krémsajt
  • 1 csapott teáskanál só

a tetejére:

  • 1 tojás
  • szezámmag, fekete kömény


  • A lisztet átszitáltam, elmorzsoltam a vajjal, majd gyors mozdulatokkal hozzágyúrtam a krémsajtot is, közben ízesítettem a sóval.
  • Egynemű tésztává gyúrtam, lisztezett deszkán 1/2 cm vastagra nyújtottam, és derelyevágóval falatnyi darabokra szabtam.
  • Sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgattam, tetejüket lekentem enyhén felvert tojással, és megszórtam a kétféle maggal.
  • Előmelegített, 175-180 fokos sütőben 20-25 perc alatt készre sütöttem.