FAHÉJAS-ALMAPÜRÉS PISKÓTATEKERCS



Hozzávalók:
a tésztához:

  • 3 tojás
  • 8 dkg cukor
  • 10 dkg rétesliszt
  • 2 kávéskanál sütőpor
  • 1/2 dl tej

a töltelékhez:

  • 25 dkg almapüré
  • 1/2 kávéskanál őrölt fahéj

a díszítéshez:

  • cukor, porcukor


  • A sütőt előmelegítettem 250 fokra, és kibéleltem sütőpapírral egy kb. 27 x 38 cm-es tepsit.
  • A tojást a cukorral nagyon habosra, krémesre kevertem, végül kis adagokban hozzákevertem a tejet is.
  • A réteslisztet elkevertem a sütőporral, és óvatos mozdulatokkal a cukros tojásba forgattam.
  • A tésztát a tepsibe simítottam, majd a sütő középső rácsára tolva kb. 4 percig sütöttem, ekkor kicsit alacsonyabb hőfokra állítottam a sütőt, és még 4-5 percig sütöttem a tésztát.
  • A megsült tésztát végül cukorral megszórt sütőpapírra borítottam, óvatosan lehúztam róla a sütőpapírt.
  • Az almapürét elkevertem a fahéjjal, és azonnal a forró piskótára simítottam.
  • A cukorral megszórt sütőpapír segítségével feltekertem.
  • A tekercset úgy fektettem tálra, hogy az illesztés alulra kerüljön, hagytam kihűlni.
  • Tálalás előtt porcukorral meghintettem, szeletelve tálaltam.