Bordói sósrudacska 🍴


Hozzávalók:
a tésztához:
🍴   28 dkg liszt
🍴   1 csomag sütőpor (12 g)
🍴   1 csapott kávéskanál só
🍴   15 dkg zsír
🍴   1 tojássárgája
🍴   6 evőkanál tej
a tetejére:
🍴   1 tojás
🍴   őrölt köménymag
🍴   hétfűszersó


A lisztet elkeverjük a sütőporral, gyúródeszkára szitáljuk. Hozzáadjuk a sót és a zsírt, elmorzsoljuk. Beletesszük a tojássárgáját, beleöntjük a tejet, egynemű tésztává dolgozzuk össze. Félujjnyi vastagra nyújtjuk, a tetejét megkentem az enyhén felvert tojással, megszórjuk őrölt köménnyel és fűszersóval. Derelyevágóval ujjnyi rudakra szabjuk, mindet sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk. Előmelegített, 180 fokos sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük.


Forrás: Váncza project

Megjegyzések