MÉZES-FŰSZERES (GYÓGY)PÁLINKA



Hozzávalók:

  • 1,25 l pálinka (nálunk házi almapálinka)
  • 40 dkg méz
  • 1 csomag (30 g) egész fahéj
  • 1 csomag (30 g) egész szegfűszeg
  • 2-2,5 cm gyömbér (nem több, mert csípős lesz)


  • Nagyobb, kb. 3 l-es befőttes üvegbe öntöttem a mézet és a pálinkát.
  • Hozzáadtam a megmosott, meghámozott, vékonyra szelt gyömbért, kb. 2 cm-esre tördelt fahéjat és a szegfűszeget.
  • Addig kevertem, amíg a méz feloldódott.
  • Ezután az üveg tetejére nylon zacskót tettem, amit befőttes gumival szorítottam az üveg nyakához, hogy a pálinka ne tudjon párologni.
  • Az első héten naponta kétszer, a következő időszakban naponta egyszer átkevertem a gyógypálinkát.
  • 1 hónap elteltével leszűrtem, üvegekbe töltöttem, és ezzel fogyasztásra kész is lett. Az idő múlásával az üvegekben a pálinka tovább érlelődik.
  • Szép, sötét színű, igen erős, fűszeres ízű pálinka lett a végeredmény.