Kolbásszal töltött karaj



Hozzávalók:
kb. 1,5 kg kicsontozott sertéskaraj
csemege vagy csípős kolbász
őrölt fekete bors
őrölt kömény
kb. 1 dl olaj
1 közepes vöröshagyma
4-5 gerezd fokhagyma


A húst megmossuk, leszárogatjuk, a tetején húzódó fehér hártyát éles késsel eltávolítjuk róla. Hosszában, középen felszúrjuk, majd az üreget nagyobb fakanál nyelével kissé kimélyítjük, kitágítjuk. A kolbász bőrét lehúzzuk – így jobban összesül a hússal, de az sem baj, ha rajta marad a bőre. Ügyesen a húsba töltjük, majd a karajt kívülről sóval, borssal és köménnyel alaposan bedörzsöljük. Zsineggel körbekötözzük – mint a sonkát –, hogy szép formás legyen. Az olajat felhevítjük, majd a töltött karajt körös-körül fehéredésig pirítjuk benne. Átemeljük tepsibe, rálocsoljuk a forró olajat. A kétféle hagymát megtisztítjuk, a vöröshagymát négybe, a fokhagymagerezdeket félbevágva a tepsibe rakjuk. Előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 1 óra alatt készre sütjük, közben a zsírjával gyakran locsolgatjuk. A tepsiből kiemelve hagyjuk hűlni, majd eltávolítjuk róla a zsineget. Teljesen kihűlve, hidegen, vékony szeletekre vágva tálaljuk.