ERDEI GYÜMÖLCSÖS POHÁRKRÉM



Hozzávalók 6 pohárhoz:
  • 6 dl görög joghurt
  • 1 csomag (10 dkg) gyümölcskocsonyapor
  • 1 csomag (10 g) vaníliás cukor
  • 2 evőkanál cukor
  • 4 dl tejszín
  • 1 csomag (10 g) habfixáló
  • kb. 40 dkg erdei gyümölcs (fagyasztott)


  • A gyümölcsöt kivettem a fagyasztóból, hogy kicsit kiengedjen.
  • A joghurtot a gyümölcskocsonyaporral és a kétféle cukorral elkevertem, majd kis lángon, kevergetve felforrósítottam, de nem szabad felforralni!
  • A tűzről levéve hűlni hagytam.
  • A tejszínből a habfixálóval kemény habot vertem, majd óvatosan a kihűlt joghurtba forgattam.
  • Végül a joghurtos habot a még mindig kicsit fagyos gyümölccsel rétegezve elosztottam a poharakba, tetejét is gyümölccsel díszítettem.