csütörtök, január 17, 2013

Erdei gyümölcsös pohárkrém

A kép alapján azt gondolhatjátok, hogy késtem vagy fél évet ezzel a bejegyzéssel, pedig csak pár hete készült, pontosan a múlt év utolsó napján. Lehet, sőt, biztos, hogy nem igazán téli desszert, nekünk viszont a karácsonyi süteménydömping után, szilveszter éjszaka nagyon jólesett egy-egy pohár ebből az igazán könnyed, üdítően finom pohárkrémből. Pontosabban gyümölcsös joghurtból. Kedvünk és kamránk tartalma szerint variálhatjuk az ízét és a bele kerülő gyümölcsöket, én most erdei gyümölcs ízű gyümölcskocsonyaport kaptam a boltban, így adott volt, hogy erdei gyümölccsel készítem, de tapasztalatból mondom, hogy nagyon finom a narancsos verzió is. Sok sikert hozzá!


Hozzávalók 6 pohárhoz:
  • 6 dl görög joghurt
  • 1 csomag (10 dkg) gyümölcskocsonyapor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 evőkanál kristálycukor
  • 4 dl habtejszín
  • 1 csomag habfixáló
  • kb. 40 dkg erdei gyümölcs


  • A gyümölcsöt kivettem a fagyasztóból, hogy kicsit kiengedjen.
  • A joghurtot a gyümölcskocsonyaporral és a kétféle cukorral elkevertem, majd kis lángon, kevergetve felforrósítottam, de nem szabad felforralni!
  • A tűzről levéve hűlni hagytam.
  • A habtejszínből a habfixálóval kemény habot vertem, majd óvatosan a kihűlt joghurtba forgattam.
  • Végül a joghurtos habot a még mindig kicsit fagyos gyümölccsel rétegezve elosztottam a poharakba, tetejét is gyümölccsel díszítettem.

21 megjegyzés:

  1. Jesszusom, de gyönyörűséges!!! Most vacsora után simán bevállalnám...

    Mondd, hogy csináltad, hogy a fagyasztott gyümölcs nem "lottyadt" össze felolvadás után? Nekem a málna mindig összeesik :-(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem volt ideje, a fotózásnál még enyhén fagyos volt a gyümölcs a tetején, utána pedig elfogyott! :)

      Törlés
  2. Nagyon gusztusosak, finom szilveszteri csemege lehetett :)

    VálaszTörlés
  3. Nagyon guszta, jól jönne most egy pohárkával!

    VálaszTörlés
  4. Ilyen gyümölcsöket szoktam a Pavlovára tenni; ez a "mű" télen is teljesen hibátlan; nagyon szép desszert!

    VálaszTörlés
  5. Istenem,ezt most miért? Imádom a joghurtos pohárkrémeket!!mindenféle gyümölccsel!!

    VálaszTörlés
  6. Csodásak a gyümölcsös kelyheid, a kehellyel együtt!:-)

    VálaszTörlés
  7. Télen-nyáron jöhet,minden mennyiségben,nagyon szeretjük!

    VálaszTörlés
  8. Istenien néznek ki! Teljesen rendben van ez a finomság télen is, sőt...!!

    VálaszTörlés
  9. Nekem bármikor jöhet az ilyen, már sokféle gyümölccsel próbáltam, persze sosem ilyen szép poharakban:)

    VálaszTörlés
  10. Nagyon mutatós pohárdesszert!:)Én is készítettem már hasonlót, joghurthab néven,csak még nem posztoltam.

    VálaszTörlés
  11. Nem hiszem, hogy megkésett ez a bejegyzés, gyümölcsös, könnyed finomság az év bármely szakában jöhet! :)))

    VálaszTörlés
  12. De gyönyörűen tálaltad és fényképezted!!! Mi is nagyon szeretjük a pohárkrémeket, van is pár receptem, de elég kevés, így nagyon örülök, hogy egy újabb finomsággal gazdagítottad a recept-táramat! Én kifejezetten erdei gyümölcs párti vagyok, de elhiszem, hogy a narancsos verzió is finom! Melyiket készítsem el hétvégén?!...:)))

    VálaszTörlés
  13. Nagyon szépe kelyhek, nekem most nagyon jól esne egy:) Nálunk téálen nyáron gyakran van ilyen, ha nincs kedven sütni:)

    VálaszTörlés
  14. Külcsínre, belbecsre tekintve egyaránt remek krém!Jó dolog, hogy ma már mirelit gyümölccsel az év bármely szakában készíthetünk olyan desszertet, ami régen szezonban volt lehetséges.

    VálaszTörlés
  15. Nekem most is jöhetne, mindegy, hogy odakint a minuszok röpködnek, itt bent igazán jó idő van hozzá...:)

    VálaszTörlés
  16. Csilla Andinak igaza van, itt bent jó idő van, jöhet az ilyen csodálatos poharas finomságok. Szuper, hogy mirelit gyümölccsel télen is mindent lehet pótolni. Nagyon mutatós is!!!!

    VálaszTörlés
  17. Egyszerűen nagyszerű! Nekem sok málna van lefagyasztva, biztos, azzal is megtenné. Bár az felolvadás után nem nyújt valami szép látványt...

    VálaszTörlés