Banános-kakaós sütemény banánkrémmel



Hozzávalók:
a tésztához:
12,5 dkg vaj
3 tojás
8 dkg porcukor
2 dl tejföl
20 dkg rétesliszt
1 kávéskanál sütőpor
1/2 kávéskanál szódabikarbóna
2 banán
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
a krémhez:
1 banán
2 dl tejszín
1 evőkanál vaníliás cukor
1 evőkanál porcukor
csokoládéreszelék


A banánt megpucoljuk és villával alaposan összenyomkodjuk. A vajat felolvasztjuk. A tojást gépi habverővel nagyon habosra keverjük a porcukorral, majd – még mindig a gépi habverőt használva – fokozatosan hozzáadjuk az olvasztott vajat, ezzel is elkeverve. Beletesszük a tejfölt, és a habverő legkisebb fokozatával csak addig keverjük, amíg egynemű nem lesz. A réteslisztbe vegyítjük a sütőport és a szódabikarbónát, és finom mozdulatokkal a tejfölös-tojáshabos masszába forgatjuk. Megfelezzük, az egyik feléhez hozzáadjuk az összetört banánt, másikhoz pedig az átszitált kakaót. Püspökkenyérformát sütőpapírral bélelünk, és először a banános, majd a kakaós tésztát öntjük bele. Villával kissé összekeverjük a 2 tésztaréteget, hogy márványos legyen. 175 fokra előmelegített sütő alsó rácsán kb. 70 percen át sütjük. A sütőből kivéve kicsit hűlni hagyjuk, majd rácsra borítjuk, eltávolítjuk róla a sütőpapírt, és így hagyjuk teljesen kihűlni. Közben a banánt megpucoljuk, villával alaposan összenyomkodjuk. A tejszínből kemény habot verünk, a vége felé hozzáadjuk a vaníliás cukrot és az átszitált porcukrot, majd a banánpürét, és már csak annyit keverünk rajta a gépi habverővel, hogy egynemű legyen. Kis tálkába halmozzuk, a tetejét megszórjuk csokoládéreszelékkel, és a felszeletelt banános sütemény mellé kínáljuk.