SÜLTALMALIKŐR



Hozzávalók 5-6 dl-hez:
  • 5 savanykás alma
  • 10 evőkanál barna cukor
  • 1 csomag fahéjrúd
  • 1 csomag csillagánizs
  • 1 l almapálinka


egy jó kis éjszakai kép a sütés előtti pillanatokról... :)
  • Az almát alaposan megtisztítottam, hámozás nélkül félbevágtam, eltávolítottam a magházat, majd a gyümölcsöt cikkekre vágtam.
  • Sütőpapírral bélelt nagy tepsire halmoztam, rászórtam a cukrot, és ízesítettem a fűszerekkel.
  • Előmelegített, 180 fokos sütőben kb. 1/2 óráig sütöttem.
  • Hagytam hűlni, majd nagyobb befőttesüvegbe rakosgattam/kanalaztam.
  • Felöntöttem az almapálinkával, lezártam.
  • Naponta egyszer megkeverve 2 hétig hagytam érni.
  • A 2 hét elteltével leszűrtem, üvegekbe töltöttem.