Főtt-sült pogácsa



Hozzávalók kb. 100 db-hoz:
a tésztához:
4 dl tej
16 dkg vaj
32 dkg liszt

6 tojás
16 dkg trappista sajt
a tetejére:
1 tojás


Az égetett tésztához forráspontig hevítjük a tejet a vajjal. Hozzáadjuk a lisztet és a sót, majd addig főzzük kis lángon, amíg elválik az edény falától. Hűlni hagyjuk. Amikor már csak alig langyos, gépi habverővel egyesével elkeverjük benne a tojásokat, végül hozzáadjuk a nagy lyukú reszelőn lereszelt sajtot is, és ezzel is elkeverjük. Szép, egynemű tésztát kell kapnunk. Nagy tepsit sütőpapírral bélelünk, majd vizezett kézzel diónyi gombócokat formázunk a tésztamasszából, és nem túl szorosan a tepsire rakosgatjuk. A tetejüket megkenjük a felvert tojással, majd előmelegített, kb. 210 fokos sütőben 20 perc alatt készre sütjük.