Szilvesztersütemény



Hozzávalók 80-90 db-hoz:
50 dkg liszt
1 csomag (12 g) sütőpor
20 dkg sertészsír
25 dkg porcukor
1 evőkanál vaníliás cukor
2 tojás
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
sárgabaracklekvár



A lisztet elvegyítjük a sütőporral, átszitáljuk. Elmorzsoljuk benne a zsírt, hozzáadjuk a porcukrot és a vaníliás cukrot, majd a tojást is hozzáadva egynemű tésztává gyúrjuk össze. 2 részre osztjuk, az egyikhez hozzáadjuk az átszitált kakaót, összegyúrjuk, és a 2 tésztacipót külön-külön folpakba csomagolva 1/2 órára hűtőbe tesszük. A tésztacipókat a hűtőből kivéve külön-külön 2-3 mm vastagra nyújtjuk, 4 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszúrjuk, és sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk. Előmelegített, 180 fokos sütőben 10-12 perc alatt készre sütjük. Miután kihűltek, a világos korongokat megkenjük házi sárgabaracklekvárral, és összeragasztjuk 1-1 kakaós koronggal. Porcukorral meghintve tálaljuk.