vasárnap, november 11, 2012

Milánói leves

Nagyon egyszerűen elkészíthető, tartalmas leves. Kinézetében és ízében is hasonlít a paradicsomleveshez, bár a füstölt hústól mégis másmilyen lesz, finom. Aki szereti, reszelt sajttal is tálalhatja. Sok sikert hozzá!


Hozzávalók:

  • kb. 10 dkg vaj
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 l házi, sűrű paradicsomlé
  • csontlé
  • 25 dkg makaróni tészta
  • 20-25 dkg sonka
  • 1 fej vöröshagyma
  • só, őrölt feketebors, zellerzöld, cukor


  • Nagy lábasban felhevítettem a vajat, hozzáadtam a lisztet, és világos rántást készítettem.
  • Felengedtem a paradicsomlével és forró csontlével.
  • Felforraltam, hozzáadtam az apróra tördelt tésztát és a kockára vágott sonkát, a megtisztított hagymafejet, a zellerzöldet, és ízesítettem kevéske cukorral.
  • Lassú tűzön főztem, amíg a tészta meg nem puhult.
  • Amikor a leves elkészült, kivettem belőle a hagymát és a zellerzöldet, utánaízesítettem és már tálaltam is.
  • Ízlés szerint a főzés végén kerülhet bele egy kis vörösbor is, és tálalhatjuk reszelt sajttal.

18 megjegyzés:

  1. De rég készülök kipróbálni:) Nagyon jól néz ki:) Tetszik:)

    VálaszTörlés
  2. Még sosem hallottam róla, de tetszik nagyon! Úgy is éppen bővíteni próbálom a leves-repertoáromat...:))

    VálaszTörlés
  3. Nagyon tetszik! Az Éva sztrapacskája után betéve a jövő heti menübe:-)
    Köszi:-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A sonkát megfőzted és azzal együtt ment a csontlé a levesbe?

      Törlés
    2. Elfelejtettem ugyan beírni, de főtt-füstölt sonka került bele, szerintem főtt-füstölt tarjával is finom lehet! :) Ha nyers sonkával készíted, jobb előre megfőzni, aztán felkockázni és úgy beletenni, és biztosan finom a sonka főzőlevével felöntve is! :)

      Törlés
  4. Hát ez nálunk, kedvenc kategória lenne. Jövő héten el is készítem és aratni fogok vele a fiúknál! Köszi :)

    VálaszTörlés
  5. Tetszik a recept, már teszem is az elkészítendő mappába. Köszönöm.

    VálaszTörlés
  6. Hasonlót én is szoktam, nagyon szeretjük. Ez is guszta!

    VálaszTörlés
  7. Azt hittem, zöldbab van a levesben:-) Hogy hús van benne, meg merném kockáztatni (ugyanis a Férjem nem szereti a paradicsomlevest).
    Képzeld, ma brokkolikrémlevest főztem, s megették:-) Sajtos pirítós készült hozzá, annak jobban örültek, de a levesnek sem húzták az orrukat. Itt köszönöm a receptet!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. De örülök (mármint a brokkolikrémleves sikerének)! :) Nálunk is mindenki a pirítóssal együtt ette, szerintem így igazán fincsi és laktatóbb is! :) Sajtos pirítóssal még finomabb lehetett! :)

      Törlés
  8. Eddig nem ismertem ezt a levest, de nagyon jól hangzik :)

    VálaszTörlés
  9. Én személy szerintem imádom a feltunningot paradicsomlevest, aminek tökéletes példája ez a milánói leves. Minden alapanyaga tetszik (különösen a makaróni tészta és a sonka vagy tarja) és külön szeretnék megint hangot adni annak, hogy milyen szépen tálaltad és fényképezted!:)

    VálaszTörlés
  10. Hát ez baromi jól hangzik!!!

    Próba fog következni :-)

    VálaszTörlés
  11. Olyan igazi olaszos!! - amit imádok. Sőt egy kis pármaival jaj... de finom lenne:))
    Recept mentve!

    VálaszTörlés
  12. Imádom a tésztás paradicsomos levest, mert gyorsan elkészül , laktatós és finom!!!
    Fel is tettem a listára!!!

    VálaszTörlés
  13. A férjemnek ez nagyon ízlene, el kellene készítenem...! :)

    VálaszTörlés