MILÁNÓI LEVES



Hozzávalók:

  • kb. 10 dkg vaj
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 l házi, sűrű paradicsomlé
  • húsleves
  • 25 dkg makaróni tészta
  • 20-25 dkg sonka
  • 1 vöröshagyma
  • só, őrölt fekete bors, zellerzöld
  • cukor
  • vörösbor (elhagyható)
  • trappista sajt (elhagyható)


  • Nagy lábasban felhevítettem a vajat, hozzáadtam a lisztet, és világos rántást készítettem.
  • Felengedtem a paradicsomlével és forró húslevessel.
  • Felforraltam, hozzáadtam az apróra tördelt tésztát és a kockára vágott sonkát, a megtisztított hagymát, a zellerzöldet, és ízesítettem kevéske cukorral.
  • Lassú tűzön főztem, amíg a tészta meg nem puhult.
  • Amikor a leves elkészült, kivettem belőle a hagymát és a zellerzöldet, utánaízesítettem, és már tálaltam is.
  • Ízlés szerint a főzés végén kerülhet bele kevés vörösbor is, és tálalhatjuk reszelt sajttal.