Mandulás fenyő



Hozzávalók:
1 tojásfehérje
35 dkg porcukor
néhány csepp mandulaaroma
néhány csepp zöld ételfesték (ha színtelen aromát használunk)
az írókához:
1 tojásfehérje
20 dkg porcukor
1 teáskanál étkezési keményítő
a díszítéshez:
színes szórócukor


A fenyők alapjához a tojásfehérjét kemény habbá verjük. A porcukrot hozzászitáljuk, óvatosan összekeverjük, közben hozzáadjuk az aromát is (és az ételfestéket, ha színtelen aromát használunk). Kézzel egynemű masszává állítjuk össze. Kisebb adagokban gyúródeszkán elnyújtjuk kb. 1/2 cm vastagra, majd fenyő alakú kiszúróval kiszaggatjuk. A kis fenyőket sütőpapírral bélelt tálcára rakosgatjuk, majd néhány órára hűtőbe tesszük. Az írókához felverjük a tojásfehérjét, majd hozzászitáljuk a keményítővel elkevert porcukrot. A porcukor mennyisége a fehérjétől függ, nem biztos, hogy a teljes menyiség kell hozzá. Az íróka akkor jó, ha sűrűn folyós. A lehűlt és kissé megdermedt fenyőket írókával mintázzuk, majd rögtön megszórjuk színes cukorral, és csúcsdíszként 1-1 csillag vagy virág kerül rájuk írókával rögzítve. Néhány óra alatt készre száradnak, ezután fogyasztható vagy eltehető későbbi díszítéshez.

Tipp: a képeken látható fenyők 4 cm magas kiszúróformával készültek.