MANDULÁS FENYŐ



Hozzávalók:

  • 1 tojásfehérje
  • 35 dkg porcukor
  • néhány csepp mandulaaroma
  • néhány csepp zöld ételfesték (ha színtelen aromát használunk)

az írókához:

  • 1 tojásfehérje
  • 20 dkg porcukor
  • 1 teáskanál étkezési keményítő

a díszítéshez:

  • színes szórócukor


  • A fenyők alapjához a tojásfehérjét kemény habbá vertem.
  • A porcukrot hozzászitáltam, óvatosan összekevertem, közben hozzáadtam az aromát is (és az ételfestéket, mivel színtelen aromát használtam).
  • Kézzel egynemű masszává állítottam össze.
  • Kisebb adagokban gyúródeszkán elnyújtottam kb. 1/2 cm vastagra, majd fenyő alakú kiszúróval kiszaggattam (egész kicsi formát használtam, 4 cm magas az egész).
  • A kis fenyőket sütőpapírral bélelt tálcára rakosgattam, majd néhány órára a hűtőbe kerültek.
  • Az írókához szintén felvertem a tojásfehérjét, majd hozzászitáltam a keményítővel elkevert porcukrot. A porcukor mennyisége a fehérjétől függ, nekem nem kellett hozzá az egész. Az íróka akkor jó, ha sűrűn folyós.
  • A lehűlt és kissé megdermedt fenyőket írókával mintáztam, majd rögtön megszórtam színes cukorral, és csúcsdíszként – csillag híján – 1-1 virág került rájuk írókával rögzítve.
  • Néhány óra alatt készre száradtak, ezután fogyasztható vagy eltehető későbbi díszítéshez.