MAJONÉZES VITAMINSALÁTA – COLE SLAW



Hozzávalók:

  • 1 közepes káposzta
  • 5-6 (kb. 70 dkg) sárgarépa
  • 2 evőkanál só
  • kb. 20 evőkanál majonéz
  • őrölt fehér bors
  • 1 evőkanál méz
  • 1 evőkanál ecetes torma
  • petrezselyemzöld


  • A káposztát megtisztítottam, külső, foltos leveleit eltávolítottam, majd éles késsel vékonyan felszeleteltem.
  • Megtisztítottam a sárgarépát is, meghámoztam, majd legyalultam (hosszúkás, vékony darabkákra).
  • A két zöldségfélét összekevertem, besóztam, és hagytam állni kb. 1,5 órán át.
  • Ezután hideg vízzel leöblítettem, jól kinyomkodtam.
  • Az öntethez összekevertem a majonézt, mézet, ecetes tormát és felaprított petrezselyemzöldet, ízesítettem fehér borssal.
  • A répás káposztát beleforgattam az öntetbe, jól lehűtve tálaltam.