KOLBÁSZHÚSSAL TÖLTÖTT CSIRKEMELL PONGYOLÁBAN



Hozzávalók:
  • 20 dkg vékony szelet húsos, füstölt szalonna
  • kb. 1 kg csirkemellfilé
  • sültcsirkefűszersó
  • 1/2 kg darált sertéshús
  • 2 tojás
  • só, őrölt bors, pirospaprika, őrölt kömény
  • 5-6 gerezd fokhagyma


  • Kb. 10 cm széles és 32 cm hosszú őzgerincformát kibéleltem a szalonnaszeletekkel úgy, hogy a szélén is túllógjanak.
  • A húst szeletekre vágtam, klopfoltam, majd beszórtam a fűszersóval.
  • A hússzeletekkel is kibéleltem a formát.
  • A töltelékhez a darált húshoz adtam a tojást, a tisztított, zúzott fokhagymát, ízesítettem sóval, őrölt borssal, pirospaprikával és őrölt köménnyel, alaposan összekevertem.
  • A tölteléket a szalonnával és csirkemellel kibélelt őzgerincforma közepébe kanalaztam, szépen elegyengettem.
  • A töltelék tetejére is fűszerezett mellszeletek kerültek, amit végül a lelógó szalonnadarabokkal fedtem be.
  • Az őzgerincformát nagyobb tepsire fektettem, betakartam alufóliával, és előmelegített, 180 fokos sütőben 1 órán keresztül sütöttem a húst.
  • A sütőből kivéve leemeltem a tepsiről, eltávolítottam róla az alufóliát. A tepsit kibéleltem sütőpapírral, és az őzgerincformából a sütőpapírra fordítottam a húst.
  • A sütőbe visszatéve addig hagytam sülni, amíg szép, pirult lett kívülről is.
  • Kihűlve, hidegen gyönyörűen szeletelhető, nálunk most burgonyapüré és savanyúság volt a körete.


Forrás: Gabi