HÓSIPKA



Hozzávalók:

  • 3 tojás
  • 30 dkg porcukor
  • 30 dkg kókuszreszelék
  • 15 dkg vaj
  • 3 evőkanál sárgabaracklekvár
  • 1/2 dl rum
  • 50 dkg darált háztartási keksz
  • meggy/meggybefőtt


  • A tojásfehérjéket habbá vertem, majd hozzászitáltam a porcukor felét, és hozzáadtam a kókuszreszeléket is.
  • A vajat habosra kevertem a porcukor másik felével.
  • Hozzáadtam a tojássárgáját, a lekvárt, a rumot és a darált kekszet.
  • A citromfacsaró belsejét megvizeztem, félig megtömtem/megtöltöttem a kókuszos masszával.
  • 1 szem meggyet tettem rá, és befedtem a kekszes masszával.
  • Óvatosan kiütögettem a formából, melyet minden töltés előtt vizezni kell.