GESZTENYÉS-KRÉMLIKŐRÖS TIRAMISU



Hozzávalók:

  • babapiskóta (kb. 40 db)
  • 1 dl kávé
  • 1 dl krémlikőr
  • 25 dkg gesztenyemassza
  • 25 dkg mascarpone
  • 4 dl tejszín
  • 1 csomag (10 g) Bourbon vaníliás cukor
  • 1 csomag (10 g) habfixáló

a tetejére:

  • cukrozatlan kakaópor


  • Mélyebb jénaiba szorosan leraktam 1 sor babapiskótát.
  • A kihűlt kávét összekevertem a krémlikőrrel, és az 1/3-át a piskótára locsoltam.
  • A gesztenyemasszát villával áttörtem, elkevertem a mascarponéval.
  • A tejszínből kemény habot vertem, a végefelé hozzáadtam a vaníliás cukrot és a habfixálót is.
  • A habot finoman beleforgattam a gesztenyés masszába, és ennek a krémnek az 1/3-át a piskótára halmoztam, szépen elegyengettem.
  • Újra piskótasor következett, likőrös kávé, krém, még 1 sor piskóta, likőrös kávé és krém.
  • Hűtőbe tettem dermedni, majd tálalás előtt kakaóporral megszórva díszítettem a tetejét.