TÚRÓGOMBÓC FŐZÉS NÉLKÜL



Hozzávalók kb. 30 gombóchoz:

  • 1/2 l tej
  • 4 evőkanál búzadara
  • 1 csomag (10 g) vaníliás cukor
  • kb. 2 evőkanál cukor
  • 25 dkg tehéntúró
  • reszelt citromhéj

a forgatáshoz:

  • 4 evőkanál olaj
  • 8 evőkanál zsemlemorzsa
  • őrölt fahéj
  • ízlés szerint cukor


  • A felforralt tejhez adtam a búzadarát, és lassú főzéssel, néhány perc alatt sűrűre főztem.
  • A tűzről levéve hozzáadtam a vaníliás cukrot és ízlés szerinti mennyiségű cukrot.
  • Hagytam teljesen kihűlni.
  • Ekkor került bele a reszelt citromhéj és a villával előzetesen áttört túró.
  • Vizes kézzel gombócokat formáztam a masszából.
  • Az olajat felhevítettem, rászórtam a zsemlemorzsát, és kis lángon, kevergetve finoman megpirítottam.
  • A tűzről lehúztam, ízesítettem kevéske cukorral (nálam nádcukorral) és őrölt fahéjjal.
  • Ebben az ízes morzsában forgattam meg a gombócokat, majd gyümölcsös mártás kíséretében tálaltam.


Forrás: Roza