PETREZSELYEMZÖLD FAGYASZTÁSA



Nemrég az eszter befőz blogon találkoztam a petrezselyemzöld télire történő tartósításnak leírásával. A bejegyzésben nagyon szépen, részletesen le van írva, hogyan fagyaszthatunk aprított petrezselyemzöldet, ezt én most nem is részletezném. Viszont a megmaradó szárakat is felhasználhatjuk, mégpedig paprikába töltve és szintén lefagyasztva.


Tehát a megmaradó szárdarabokat 1-1,5 cm-es darabkákra vágtam. Néhány paprikát kicsumáztam, és félig megtöltöttem őket a felaprított petrezselyemszárral, majd egészben hagyott petrezselyemzölddel teletöltöttem, kicsit bele is nyomkodva. Ezzel le is zártam a "tölteléket", az egészben hagyott levelektől az apró szárrészek nem tudnak kihullani a paprikákból. Télen, húslevesbe szoktam tenni a petrezselyemzölddel töltött, fagyasztott paprikákból, a petrezselyemzöld és a paprika finom íze is belefő így a levesbe. :) Sok sikert hozzá!