Juhtúrós tekercs



Hozzávalók 96 db-hoz:
a tésztához:
5 dl tej
5 dkg friss élesztő
1 csapott evőkanál cukor
1 dl olaj
80 dkg liszt
1 teáskanál só
a töltelékhez:
25 dkg juhtúró
10 dkg vaj
3 tojássárgája
1 teáskanál só


A tejet meglangyosítjuk, kb. 1,5 dl-ben feloldjuk a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és hagyjuk felfutni. Közben a maradék tejet a dagasztógép táljába öntjük, hozzáadjuk az olajat, rászitáljuk a lisztet, és hozzáadjuk a sót is. Amikor az élesztő felfutott, azt is a tészta hozzávalóihoz adjuk, majd a dagasztósprilállal szép, egynemű tésztává dagasztjuk. A tálból lisztezett deszkára borítjuk, finoman átgyúrjuk, majd 4 részre osztjuk. Csak addig hagyjuk a tésztacipókat kelni, amíg elkészítjük a tölteléket. Ehhez tálba tesszük a juhtúrót, villával kicsit áttörjük, hozzáadjuk a vajat és a tojássárgáját, ízesítjük pici sóval (vigyázva, mert a juhtúró is sós), és gépi habverővel simára keverjük. A tésztacipókkal külön-külön dolgozunk tovább. 1-1 cipót kb. 48x25-30 cm-es téglalappá nyújtunk, megkenjük a töltelék 1/4-ével, és viszonylag szorosan feltekerjük. 24 db 2 cm-es csigára vágjuk, és rögtön a minimuffin-tepsi mélyedéseibe rakosgatjuk. Előmelegített, 180 fokos sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük.

Tipp: Az első adag elkészítése után a tölteléket érdemes hűtőbe tenni, nehogy ellágyuljon. Amíg az első tésztacipóval dolgozunk, a többit takarjuk le, hogy ne száradjanak ki.