GESZTENYÉS-MOGYORÓS GOLYÓ



Hozzávalók kb. 60 golyóhoz:
  • 20 dkg darált háztartási keksz
  • 25 dkg gesztenyemassza
  • 25 dkg mascarpone
  • 5 dkg darált, sótlan, pirított mogyoró
  • 2 evőkanál rum
  • 10 dkg porcukor
  • 2 evőkanál mogyorókrém
a forgatáshoz:
  • cukrozatlan kakaópor, darált keksz, kókuszreszelék, darált mogyoró, darált dió, aprított vagy szeletelt mandula


  • Az összes hozzávalót összekevertem, könnyen gyúrható masszává állítottam össze.
  • Kisebb – kb. 1,5 dkg-os – golyókat formáztam a masszából.
  • Egyharmadukat cukrozatlan kakaóporba, másik harmadukat kekszmorzsába, a harmadikat pedig kókuszreszelékbe forgattam.
  • Jól lehűtve tálaltam.


Forrás: Bonbon Mánia