FRANCIA TÖLTÖTT PAPRIKA



Hozzávalók:

  • 4 húsos zöldpaprika
  • 1 vöröshagyma
  • 25 dkg darált sertéscomb
  • 2 evőkanál olaj
  • őrölt fekete bors, petrezselyemzöld, só
  • 1 tojás
  • 3 evőkanál zsemlemorzsa

a tetejére:

  • 2 dl tejföl
  • 1 tojássárgája
  • só, pirospaprika
  • kevés vaj
  • 5 dkg reszelt trappista sajt


  • A paprikát megmostam, félbevágva kicsumáztam.
  • Nagy lábasban vizet forraltam, ízesítettem sóval, majd a paprikát a forrásban lévő vízbe tettem, 1-2 percig főztem, végül szűrőkanállal kiemeltem, és hagytam lecsepegni.
  • A töltelékhez megtisztítottam a vöröshagymát, nagyon apróra vágtam.
  • Az olajon a hússal együtt kevergetve megpirítottam.
  • Ízesítettem sóval és őrölt borssal.
  • Amikor a hús kihűlt, hozzáadtam a tojásokat és a zsemlemorzsát, ízesítettem apróra vágott petrezselyemzölddel.
  • A 1/2 paprikákat vajjal kikent tűzálló tálba egymás mellé rakosgattam, majd mindegyiket megtöltöttem a töltelékkel.
  • A tejfölt elkevertem a tojássárgával, ízesítettem sóval és pirospaprikával, majd a töltött paprikák tetejére locsoltam.
  • Megszórtam a reszelt sajttal, és előmelegített, 180 fokos sütőben kb. 1/2 óra alatt készre sütöttem.