FRANCIA CSIRKEMÁJ



Hozzávalók:
  • 1 nagy vöröshagyma
  • kevés olaj
  • 60 dkg csirkemáj
  • őrölt fehér bors, pirospaprika, majoránna, só
  • 1 dl vörösbor
  • 1/2 dl konyak
  • 1 kg alma


  • A vöröshagymát megtisztítottam, és félkarikákra vágtam.
  • Kevés olajon üvegesre pároltam.
  • Amíg a hagyma párolódott/pirult, megtisztítottam a májat, leszedegettem az esetleg zsírdarabokat és hártyákat, majd mindet kettévágtam. (Ennél az ételnél nem szoktam a májat kisebb darabokra vágni, így sokkal mutatósabb, és ezek a nagyobb darabok is át tudnak párolódni, sülni.)
  • A hagymára dobtam a húsdarabokat, hagytam, hogy kifehéredjen.
  • Ekkor ízesítettem pirospaprikával, őrölt fehér borssal és majoránnával, és hagytam kicsit párolódni.
  • Közben megmostam, meghámoztam az almát, eltávolítottam a magházat, és a gyümölcshúst kockákra vágtam.
  • A majdnem kész májhoz adtam a vörösbort, a konyakot és az almát, finoman átkevertem, és az alma puhulásáig pároltam.
  • Ízesítettem sóval, és készre sütöttem.
  • Főtt burgonyával tálaltam.