BRÜSSZELI VANÍLIÁS KEKSZ



Hozzávalók 60 kekszhez:
  • 45 dkg liszt
  • 8 dkg porcukor
  • 1 csomag (10 g) vaníliás cukor
  • 38 dkg vaj
a forgatáshoz:
  • színes cukor


  • A lisztet és a porcukrot gyúródeszkára szitáltam, belekerült a vaníliás cukor és a kis darabokra vagdalt vaj.
  • Először csak elmorzsoltam a vajat a cukros liszttel, majd fokozatosan egynemű tésztává állítottam össze, végül cipóvá formáltam.
  • 3 részre osztottam, mindből 3-4 cm átmérőjű, 20 cm hosszú rudat sodortam.
  • A rudakat alufóliába csomagolva 1/2 órára hűtőbe tettem.
  • A színes cukorhoz összesen kb. 6 evőkanál cukorra lesz szükségünk, amit néhány csepp ételfestékkel színezünk, és tálcára terítve száradni hagyjuk. (Én most készen kapható színes cukrot használtam.)
  • A pihentetés után a tésztarudakat a gyúródeszkára szórt színes cukorba forgattam, majd mindegyiket 20-20 szeletre vágtam.
  • Nem túl közel egymáshoz sütőpapírral bélelt tepsire rakosgattam, és előmelegített, 175 fokos sütőben, a sütő középső rácsára tolva kb. 15 percig sütöttem.