hétfő, október 22, 2012

Blogkóstoló 5. - határidő hosszabbítás és Mézes-citromos csirkecomb

A Blogkóstoló 5. fordulójának tegnap lejárt a határideje. Köszönöm mindenkinek, aki időben el tudott készülni a kiválasztott finomsággal, egyre többen teszitek/tettétek közzé az erről szóló bejegyzéseket. Teljesen meg tudom érteni viszont azokat a társainkat is, akik idő hiányában - vagy bármi más okból - még nem tudtak "blogot kóstolni". Ezért szeretném egy picit meghosszabbítani a határidőt, legyetek kedvesek legkésőbb

2012. október 31-ig

posztolni a kóstolásra kiválasztott ételt, italt, desszertet, stb. További jó böngészést mindenkinek, november elején pedig jön az összefoglaló!

Időnként - ha sült csirkecomb terén egy kis változatosságra vágyunk - megbolondíthatjuk ezt az egyszerű és finom ételt egy kis mézzel és citrommal. Finom, pikáns husi lesz a végeredmény, amit krumplipüré és savanyúság kíséretében fogyasztunk. Sok sikert hozzá!


Hozzávalók:

  • 8 egész csirkecomb
  • kevés vaj
  • 8 evőkanál méz
  • 2 citrom leve


  • A csirkecombokat megtisztítottam, lebőröztem és kettévágtam.
  • Egy nagyobb tepsit vajjal kikentem, majd belerakosgattam a besózott húsdarabokat.
  • Alufóliával lefedtem, és előmelegített, 180 fokos sütőben kb. egy órán keresztül sütöttem.
  • Egy kis lábasban kevés vajat hevítettem, hozzáadtam a mézet és a citromlevet, összeforraltam.
  • A húst kivettem a sütőből, levettem róla az alufóliát, ráöntöztem a mézes citromos mázat és alufólia nélkül visszatettem a sütőbe.
  • Időnként meglocsolgattam a levével és meg is fordítottam a combokat, és készre, szép pirosra sütöttem őket.

16 megjegyzés:

  1. Micsoda színe-fénye lett a husidnak! Nagyon jól néz ki! Mézes-mustárost már készítettem, de citrommal még nem párosítottam a mézet. De nagyon jól hangzik!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A méztől tényleg szép fénye lett, és az alap sült csirkecomb kap végül egy kis édeskés-savanykás ízt, finom! :)

      Törlés
  2. Én is szoktam ilyet sütni, valami mennyei. Nagyon guszta nálad is! :P

    VálaszTörlés
  3. Juj de szeretjük, igaz én is mézes-mustárosan készítem, de majd így is kipróbálom! Csodásan néz ki, most meg is ennék pár combocskát!
    De jó, én már túl vagyok a receptleadáson! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mézes-mustárosan is nagyon finom lehet, így egy kicsit talán savanykásabb ízvilágú! :)

      Törlés
  4. Micsoda mézes-mázas finomság! Nagyon guszta!:-)

    VálaszTörlés
  5. Köszönöm! Köszönöm! Köszönöm! Már kész a kóstoló. El is fogyott. A képek is készek, csak még nem volt erőm feltölteni és megírni a cikket. Szóval nagyon közel a cél. Nem szoktam ilyen slendrián lenni, de két háztartást rendben tartani, dolgozni (no, jó csak pár óra hetente), gyereket ellátni, Nagymama kívánságait, hivatalos dolgait elintézni. Másfél embert kíván. Még jó, hogy Nagyfiú tök egyedül tanul, én csak ellenőrzöm a házit. Meg gyakorlunk, olvasunk kicsit.
    A pipicombikat csütörtökre megrendelhetem, nagyon csábítóak! ;-))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Drága Gionetta, igazán nincs mit! :) Volt nekem is olyan időszakom, amikor a blog kicsit háttérbe szorult az egyéb tennivalók miatt, úgyhogy teljesen megértelek! :)

      Törlés
  6. Válaszok
    1. Finom volt, krumplipürével, savanyúsággal! :)

      Törlés
  7. Szia! Ne haragudj kérlek, hogy nem válaszoltam, már megvolt a blogkóstolós bejegyzés, csak még finomítani akartam, aztán meg elfelejtődött, és az utóbbi pár nap kicsit összesűrűsödött és még fog is, mert mindjárt szakdoga leadás. Azért ma sikerült feltennem: http://linablogol.blogspot.hu/2012/10/blogkostolo-5-gerdi-suti.html
    Köszi a türelmet:)
    Ez a comb nagyon guszta:)!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Dehogy haragszom, örülök, hogy sikerült közzétenni a sütiket! :) Sok sikert a szakdolgozathoz! :)

      Törlés