MOGYORÓBUNDÁS CSIRKECOMB



Hozzávalók:
  • 4 egész csirkecomb
  • ételízesítő por, őrölt bors
  • kb. 10 dkg liszt
  • 2-3 tojás
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 15 dkg sózott földimogyoró
  • 15 dkg sótlan földimogyoró


  • A húsról lefejtettem a bőrt, majd a forgóknál kettévágtam.
  • Alaposan bedörzsöltem az ételízesítővel, félretettem.
  • A tojást felvertem, ízesítettem őrölt borssal és zúzott fokhagymával.
  • A kétféle mogyorót aprítógéppel durvára vágtam.
  • A combokat először a lisztbe, majd az ízesített tojásba forgattam, végül meghempergettem a mogyoróban is úgy, hogy jól bele is nyomkodtam, nehogy lehulljon.
  • Sütőpapírral bélelt tepsire rakosgattam, előmelegített, kb. 200 fokos sütőben 1/2 óráig sütöttem az egyik oldalukat, majd megfordítottam őket, és újabb 1/2 óráig sütöttem. (Olajban is süthetjük, ebben az esetben kb. 10-10 perc alatt sülnek meg.)
  • Burgonyapüré vagy párolt rizs illik hozzá köretnek (mi friss fehér kenyérrel és uborkasalátával is körítettük, így sem volt rossz :).