szerda, szeptember 26, 2012

Mogyoróbundás csirkecomb

Ritkán készül nálunk csirkecomb, aminek az az oka, hogy a férjem a csirkének csak a mellét és a máját hajlandó megenni (combról, szárnyról, zúzáról és egyebekről hallani sem akar). Így aztán a hétvégén az övé lett a hagymás-mézes tarja, mellé pedig sütöttem csirkecombokat is, mogyorós bundában. Már a mogyoró aprításakor is nagyon finom illat lett a konyhában, aztán sütés közben ez csak fokozódott, és végül egy nagyon-nagyon finom sült husi került az asztalra. És képzeljétek, annyira finom volt az illata és olyan jól nézett ki, hogy a férjem először csak megkóstolta, aztán jóízűen el is fogyasztott egy egész felső csirkecombot (higgyétek el, nála ez nagy szó)! Szóval tényleg nagyon finom husi, próbáljátok ki, sok sikert hozzá!


Hozzávalók:
  • 4 egész csirkecomb
  • ételízesítő por, őrölt bors
  • kb. 10 dkg finomliszt
  • 2-3 egész tojás
  • 2-3 fokhagymagerezd
  • 15-15 dkg sózott és sótlan földimogyoró


  • A combokról lefejtettem a bőrt, majd a forgóknál kettévágtam.
  • Alaposan bedörzsöltem az ételízesítő porral, félretettem.
  • A tojásokat felvertem, ízesítettem őrölt borssal és zúzott fokhagymával.
  • A kétféle mogyorót aprítógéppel durvára vágtam.
  • A combokat először a lisztbe, majd az ízesített tojásba forgattam, végül meghempergettem a mogyoróban is úgy, hogy jól bele is nyomkodtam, nehogy lehulljon róluk.
  • Sütőpapírral bélelt tepsire rakosgattam, előmelegített, kb. 200 fokos sütőben fél óráig sütöttem az egyik oldalukat, majd megfordítottam őket, és újabb fél óráig sütöttem. (Olajban is süthetjük, ebben az esetben kb. 10-10 perc alatt sülnek meg.)
  • Burgonyapüré vagy párolt rizs illik hozzá köretnek (mi friss fehér kenyérrel és uborkasalátával is körítettük, így sem volt rossz :).

34 megjegyzés:

  1. Ez mekkora királyság :-)) Kell-e elismerőbb visszajelzés, mint hogy férjed is eltüntetett egy egész combot?!

    Szuperjó ez a pirított mogyoró! Hmmmmmmmmmm...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ó, bármennyire is finom volt, az én drágám csak egy fél combig jutott el, egy felsőt fogyasztott jóízűen! :) Ki érti a pasikat?! :)

      Törlés
  2. Tetszik!:) A kukoricapehely-bundáról lehet, hogy a mogyoró-bundára térünk át?...Ki tudja...egy próbát mindenképpen megér:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Egy próbát szerintem is megér, aztán majd dönt a család! :) Mindenesetre mogyoróval is nagyon fincsi! :)

      Törlés
  3. Huh, ez nagyon jó lehet! ezt nagyon szeretnénk, ki próbálom :)

    VálaszTörlés
  4. Nagyon finom lehet, és nem is kell olajba sütni, szuper! Biztos kifogom próbálni. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Lehet olajban is sütni, én direkt tepsibe tettem, szerintem így finomabb, nem szívja meg magát olajjal! :)

      Törlés
  5. Guszta lett nagyon! Én dióval szoktam késziteni néha. Nálunk meg pont forditva van,apa rajong a csirkecombokért,Én meg a mellekért:))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Diós panírral halat már sütöttem, az is finom volt! :) Nálunk apa válogatós, én meg sajnos mindent meg tudok enni, meg is látszik rajtam! :D

      Törlés
  6. Hűű, nyálcsorgatás! Jópofa ez a bunda, kipróbálós. :)

    (Csak halkan súgom meg, hogy nálunk az egész családnak a comb a kedvence! :))) )

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jópofa és irtó finom, már az illata is ínycsiklandó! :) Jómagam is combpárti (is) vagyok, nem is értem a férjemet, mi baja van vele! :) Időnként azért bepróbálkozok a combbal, és lám, most be is jött! :)

      Törlés
  7. Nagyon finom lehet guszta! Csak belegondolok hogy mennyire szeretem a pirított mogyorót ehhez még finom husi ez csak nagyon finom lehet!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Éva, így, ahogy írod! A mogyoró rápirul a finom, fűszeres husira, nagyon jó együtt! :)

      Törlés
  8. Azt el is hiszem, hogy csodás volt az illata. Nagyon tetszik a recepted, különösen az tetszik benne, hogy lehet tepsiben is sütni. El is mentettem azonnal ezt a klassz kis receptet. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Eredetileg olajban kellene sütni, de nagyon finom és lightosabb is tepsiben sütve! :) Sok sikert hozzá! :)

      Törlés
  9. Újra egy fincsi husit hoztál. Lerben sütve jobb is szerintem. Kíváncsi vagyok Nálunk megeszi-e a társaság, ki lesz próbálva:-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mindkettő hétvégén készült, ezt a csirkecombot már régóta ki szerettem volna próbálni, dehát mellé másfélét is kell csinálni a családot ismerve! :) Remélem, nektek is tetszeni fog! :)

      Törlés
  10. Nagyon guszta, nálunk is inkább csak csirkemell van, ritkán máj is ...Valahogy combot sosem kívánom meg, no de így!:) De lehet, hogy ezt a bundát csirkemellen fogom mégis megcsinálni:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Biztosan finom mellel is, bár lehet, hogy kicsit száraz lesz sütőben sütve. Esetleg olajban? :)

      Törlés
  11. Hát nálunk a csirke minden része elfogy, mert anyukámnak köszönhetően házi csirkéink vannak, annak pedig nem lehet eldobni, elvesztegetni egyes részeit:) Nekem kimondottan a szárny a kedvencem,de ezzel a bundával bármelyik része jöhetne:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Anyukáméktól mi is szoktunk házi csirkét/tyúkot kapni, általánban levest szoktam belőle főzni. A főtt húsból pedig fincsi saláta szokott készülni, így garantáltan el is fogy! :) A szárny is finom lehet ezzel a mogyorós bundával, még hamarabb át is sül, mint a comb! :)

      Törlés
  12. Válaszok
    1. Örülök, hogy tetszik, és remélem, hogy ízleni is fog! :)

      Törlés
  13. Nagyon guszták lettek! Ilyet még nem ettem :) Biztosan nagyon finom volt, mert halat paníroztam már diós bundába, az is finom volt, gondolom hasonlít hozzá nagyjából. Mármint a bundája, nem a halíz :))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, emlékszem is a diópaníros haladra, nálad látva én is kipróbáltam, és nagyon finom lett! :) Itt intenzívebb a mogyoró íze és illata is, mivel a bunda csak önmagában a mogyoró, nincs morzsával keverve! :)

      Törlés
  14. Hallottam már erről a bundázásról, de még nem kóstoltam, nem próbáltam sajnos... De feltétlen kipróbálom, szuper ötlet! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tényleg csak egy ötlet, és nagyon finom! A gyerekek általában szeretik a mogyorót, ennek a husinak pedig olyan isteni az illata és az íze, remélem, nektek is ízleni fog! :)

      Törlés
  15. Direkt kínozol? :-)) Én őrölt dióba szoktam panírozni. De ezt is érdemes kipróálnom!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Dehogy kínozlak, isten ments! :) Jó lehet az őrölt diós panír is, nekem meg azt kellene megpróbálnom, bár morzsával keverve halat már paníroztam így, és finom volt az is! :)

      Törlés
  16. Hankka, valami zseni, és kreativ módon készitetted a csirke commbot panirolva mogyoróbundásan. Micsoda szenzációs, finom, ropogós a bundája, és méghozzá egy pici darab sem pörgött le róla...ez talán azért, mert lehuztad a bőrt róla. Imádom már is, és soha nem is készitettem igy!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, talán nem írtam, de a bőrét eltávolítottam a combokról. Panírozásnál gyönyörűen rátapadtak a mogyoródarabkák, nem is nagyon kellett rányomkodni! :) Nagyon finom volt! :)

      Törlés