HAGYMÁS-MÉZES TARJA



Hozzávalók:
  • 1 kg csontos tarja szeletelve
  • só, őrölt bors, morzsolt kakukkfű
  • 3 közepes vöröshagyma
  • 5 evőkanál vörösborecet (6%-os)
  • 1,5 dl méz


  • A hússzeleteket óvatosan kiklopfoltam, bedörzsöltem sóval és őrölt borssal, és tepsibe egymás mellé fektettem.
  • Rámorzsoltam a kakukkfüvet, majd rárakosgattam a megtisztított, szeletekre vágott, majd gyűrűkre szedett vöröshagymát.
  • Kevés vizet öntöttem alá, alufóliával letakartam, és előmelegített, 180 fokos sütőben a hús szinte teljes puhulásáig sütöttem.
  • Közben összekevertem a borecetet a mézzel.
  • A majdnem kész hússzeleteket kiemeltem a tepsiből, mindkét oldalukat bekentem a borecetes mézzel, visszarakosgattam őket a tepsiben lévő hagymára, majd a tűz erősségét kissé megemelve, alufólia nélkül szép pirosra sütöttem őket.
  • Tálalásnál a hússzeletekre hagymát halmoztam, paradicsomsalátával és héjában, sóágyon sült burgonyával tálaltam.