PIPERADE - FRANCIA LECSÓ




Hozzávalók:
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 piros húsú paprika
  • 40-45 dkg paradicsom
  • só, őrölt bors, petrezselyemzöld
  • 8 tojás


  • Előkészítettem a zöldségeket, mindent értelemszerűen megtisztítottam, megmostam, megpucoltam.
  • A vörös- és fokhagymát apró kockákra vágtam, a paprikát kicsit nagyobb kockákra.
  • A paradicsomot forró vízbe mártottam, majd lehúztam a héját, eltávolítottam a zöldes szárrészt és a belső, magos részt, majd a paradicsom húsát is felkockáztam.
  • Az olajat serpenyőben felhevítettem, hozzáadtam a hagymakockákat, megpároltam/pirítottam.
  • Hozzáadtam a paprikakockákat, majd addig főztem, amíg a paprika puha nem lett.
  • Belekerültek a paradicsomkockák, a tűz hőfokát kicsit emelve tovább főztem, közben ízesítettem sóval és őrölt borssal.
  • Addig főztem, amíg sűrű, pépes nem lett.
  • A tojásokat enyhén felvertem, és a serpenyőbe öntöttem.
  • Fakanállal óvatosan addig kevergettem, amíg a tojások kissé megszilárdultak, de a krémes jellegüket még megtartották.
  • Végül apróra vágott petrezselyemzölddel megszórva, friss, ropogós bagettel azon melegében tálaltam.