ŐSZIBARACKOS CLAFOUTIS



Hozzávalók:
  • 2 tojás
  • 2 csomag (2 x 10 g) vaníliás cukor
  • 5 csapott evőkanál cukor
  • 1 csipet só
  • 2 dl tej
  • 5 evőkanál liszt
  • 2 nagyobb őszibarack (35-40 dkg)
a formához:

  • vaj


  • Megmostam a barackot, néhány pillanatra forró vízbe mártottam, lehúztam a héját, majd a magot eltávolítva apró kockákra vágtam a gyümölcshúst.
  • A piteformát vajjal alaposan kikentem.
  • A kétféle cukrot habosra kevertem a tojással, hozzáadtam a lisztet és a tejet, és csomómentesre kevertem.
  • A kivajazott forma aljára tettem a gyümölcsdarabokat, majd ráöntöttem a tésztát.
  • Előmelegített, 180 fokos sütőben 35-40 percig sütöttem.
  • Miután kihűlt, fahéjas porcukorral megszórtam, és szeletekre vágva tálaltam.


Forrás: Sarokkonyha