ÍZLETES CSIRKEMELLSALÁTA



Hozzávalók:
  • 1 kg csirkemellfilé vagy 1 egész grillcsirke
  • só, bors, fokhagyma
  • 1 doboz konzervkukorica
  • 1 evőkanál apróra vágott snidling
  • 2 piros paprika
  • kb. 1 kg uborka
  • 2 evőkanál ecet
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • fűszersó, fokhagymapor, cukor


  • A húst kisujjnyi darabokra vágtam, majd sóval, borssal, zúzott fokhagymával ízesítve piros-ropogósra sütöttem. (Ha grillcsirkéből készül, a megsült húst leszedjük a csontról, és falatnyi darabokra vágjuk).
  • A kukoricát lecsepegtettem, a megsült húsra tettem.
  • Megszórtam a snidlinggel, és ízesítettem sóval.
  • A paprikát megmostam, félbevágtam, kimagoztam, majd apró kockákra vágtam, a kukorica tetejére szórtam.
  • Megmostam az uborkát, és közvetlenül a salátára gyalultam.
  • Az ecetet összekevertem az olajjal, a fűszersóval, a fokhagymaporral és a cukorral, a salátára öntöttem, és az egészet összeforgattam.
  • Jól lehűtve, pirítóssal tálaltam, de sült burgonyával vagy vajas kenyérrel is nagyon finom.